Kolumbija i Venecuela daleka putovanja 2017

Objavio: admin, u kategoriji: Daleke destinacije

Kolumbija je zemlja bujne vegetacije, prelepih gradova modernih i kolonijalnih, plantaža kafe, divnih plaža, nacionalnih parkova i srdačnih i nasmejanih ljudi… Već dugi niz godina u Kolumbiji naprosto cveta turizam jer se zemlja oslobodila loše reputacije nebezbednosti i pokazuje svima svoju raskošnu lepotu…Venecuela je najsevernija država Južne Amerike. Od Amazonske džungle preko južnih vrhunaca Anda, od egzotične visoravni Gran Saban na zapadu do istočnih obala Kariba…. Okružena Karipskim morem na severu, Venecuela u svojoj turističkoj ponudi spaja najbolje od dva sveta, s jedne strane prekrasne peščane plaže obgrljene toplim i tirkiznim vodama Karipskog mora, dok s druge strane pruža svo šarenilo i raznolikost južnoameričkog kontinenta….


 

 

VELIKA TURA

KOLUMBIJA I VENECUELA

sa ODMOROM NA OSTRVU ISLA MARGARITA

i posetom LISABONU

 

BOGOTA, SLANA KATEDRALA, VILA DE LEJVA, ARHEOLOŠKI PARK MONIKUIRA, BAJKOVITA KUĆA TERAKOTA, KARTAGENA, KARAKAS, ČUVENI NACIONALNI PARK KANAJMA, ANĐEOSKI VODOPADI (NAJVIŠI I NAJŠIRI VODOPADI NA SVETU), ORINOKO DELTA, ODMOR NA OSTRVU ISLA MARGARITA, POSETA LISABONU …

 

C E N A:

 

GRUPNI POLAZAK SA VODIČEM IZ BEOGRADA

Polazak: 

 

CENA PUTOVANJA U EVRIMA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.

Cene iz tabele su u evrima.

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan  BEOGRAD – LISABON – BOGOTA:

Sastanak putnika na aerodromu ‚‚Nikola Tesla” sa vodičem Ponte Travel-a ispred šaltera agencije u 01.10 sati posle ponoći. Poletanje za Lisabon u 03.10 (let TP 503). Obrok u avionu. Dolazak u 06.05. Nastavak leta za Bogotu u 11.20 (let TP 171). Obroci u avionu. Sletanje u Bogotu u 16.15 po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

 

2. dan  BOGOTA:

Doručak (kontinentalni). Polazak u razgledanje prestonice Kolumbije peške koja se geografski nalazi u samom centru Kolumbije na nadmorskoj visini od 2.574 m. Ovo je jedan od najlepših gradova Južne Amerike. Naše razgledanje obuhvatiće istorijski centar grada La Kandelariju (stari grad Santa Fe) gde su se nastanili prvi stanovnici sadašnje Bogote. U ovom delu grada se danas nalaze muzeji, univerziteti i mogu se videti arhitekture građevina iz kolonijalnog i republikanskog perioda. Poseta muzeja zlata u kome se čuva više od 33000 komada zlata, srebra i platine, kao i oko 12000 primeraka tradicionalne grnčarije iz prekolumbijskog perioda. Odlazak do trga Plaza de Bolivar na kome se nalazi spomenik Simonu Bolivaru, Predsednička palata i katedrala. Poseta muzeju Botero gde su izložena dela slavnog umetnika Fernanda Botera, kao i 85 umetničkih dela od najreprezentativnijih umetnika s kraja devetnaestog i prve polovine dvadesetog veka, kao što su Pikaso, Renoar, Dali , Matis, Mone, Dega, Šagala, Giacometti, Bonnard-a, i drugih. Umetnik je svoju kolekciju i svoja dela poklonio državi što se smatra i najvećom državnom donacijom. Potom ćete žičarom otići do samog vrha Mount Monserrate sa kojeg ćete imatu predivan pogled na panoramu Bogote. Na samom kraju razgledanja obilazak boemske četrvri Makarena, rezidencionalne zone grada, kolonijalni i industrijski deo grada…Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

3. dan  BOGOTA – ZIPAKIRA (SLANA KATEDRALA) – VILA DE LEJVA :

Doručak (kontinentalni).

Polazak prema mestu Zipakira koji je 50 km udaljen od Bogote. Po dolasku odlazak do glavne atrakcije grada: Slane Katedrale koja je izgrađena 200 metara pod zemljom u tunelima rudnika soli i smatra se jednom od 10 najlepših katedrala na svetu. U unutrašnjosti katedrale nalaze se statue anđela, Bogorodice pokrivene slanim kristalima. Pored glavne katedrale nalaze se kapele koje su povezane sa 14 stanica između kojih su tuneli.

Dolazak u kolinijalni gradić Vila De Lejva koji je ostao autentičan i proglašen je za nacionalni spomenik 17. decembra 1954. jer je uspeo da sačuva svoju originalnu arhitekturu bez bilo kakvih modernih uticaja. Obaj gradić ‘’zamrznut u vremenu’’ učiniće da se osećate kao da ste u momentu preseljeni u kolonijalno vreme. Nalazi se na velikoj nadmorskoj visini od 2,144 metara. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju po ovom ljupkom gradiću uzanih ulica koji poseduje jedan od najvećih gradskih trgova u Južnoj Americi. Tu se nalazi dosta restorana, prodavnica, muzeja kao i glavna crkva. Povratak u hotel.Noćenje.

 

4. dan  VILA DE LEJVA I OKRUŽENJE:

Doručak (kontinentalni). Vila de Lejva je savršeno mesto za istraživanje okolnih znamenitosti poput velikog broja kulturnih i prirodnih lepota kao i arheoloških rariteta i kolonijalnih zgrada.. Polazak u posetu veoma dobro očuvanog Dominikanskog samostana Ecce Homo iz 17. veka, sa svojim prelepo uređenim dvorištem i starim grobljem u blizini. Mnogi fosili iz mezozoika i krede pronađeni su na ovom području.Tu se čuva kompletan fosil Kronosaurusa star 20 miliona godina koji se istinski mogao zvati “velike čeljusti”. Bio bi noćna mora za sve organizme pod vodom. Ovo čudovište je bilo dugo do 17 m. Njegove čeljusti su bile duge preko 3 metra i ispunjene zubima u obliku metkova koji su bili dugi 25 centimetara.

Potom poseta bajkovite Terakota kuće. To je neobična kuća izgrađena od gline ispečene na visokim temperaturama kako bi postala otporna na vodu i štetu od potresa, a pri tome zadržavala prijatnu klimu u gotovo svim vremenskim uslovima. Izgradio ju je kolumbijski arhitekta Oktavio Mendoza (gradio je punih 14 godina) koji je naziva “najvećim komadom keramike na svetu.”U njoj je nameštaj izrađen od gline a posuđe od blata. Koristi solarnu energiju. Kuća predstavlja samo model arhitekte kao pokazatelj da je moguće samo koristiti elemente prirode i napraviti udobandom.

Odlazak do arheološkog parka Monikuira koji je star 2000 godina. Predstavljao je svetilište čuvenog indijanskog plemena Čibča koji su bili najrazvijeniji narod Kolumbije. Tu se nalazi veliki broj megalita među kojima su najpoznatiji oni u obliku penisa koji su se koristili kao totemi plodnosti dok sada turistima iz celog sveta služe za humor i izmamljuju osmehe… Povratak u Vila De Lejvu. Slobodno vreme. Noćenje.

 

5. dan  VILA DE LEJVA – BOGOTA – KARTAGENA

Doručak (kontinentalni).

Polazak u pravcu Bogote. Na putu za aerodromposeta selu Rakvira poznatom po svojim raznovrsnim umetničkim zanatima. Tradicija grnčarstva u ovom selu datira još iz predkolumbijskog perioda. Dolazak na aerodrom u Bogoti. Let do Kartagene. Po dolasku transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

 

6. dan  KARTAGENA:

Doručak (kontinentalni). Polazak u razgledanje Kartagene autobusom i peške. Nalazi se na obali karibskog mora i jedno je od najpoznatijih i najposećenijih turističkih mesta u zemlji. Kartagena je prava legenda kako zbog svoje istorije tako i zbog lepote. Najfascinantniji je i najlepši grad Kolumbije a po mnogima i cele Južne Amerike. Jedan je od prvih gradova u Južnoj Americi koji su osnovali španci 1533 g. Danas se grad znatno proširio i predstavlja drugu po veličini luku u Kolumbiji. Stari grad opasan zidinama pravi je grad – muzej iz 16. i 17. veka. Obilazak starog i novog dela grada, manastira La Popa starog 400 godina koji se nalazi na brdu sa koga se vidi predivna panorama grada. Odlazak do ogromne tvrđave i zamka San Felipe iz 17. veka koga su španci sagradili za zaštitu od gusara i u kome su u to vreme mogli da sakriju svo stanovništvo. Na kraju razgledanja odrazak do trga Bolivar oivičenog visokim drvećem sa statuom velikog oslobodioca u centru. U blizini trga nalazi se palata Inkvizicije, lepa zgrada s veličanstvenim unutrašnjim vratima u baroknom stilu, Sud Svete stolice je na tom mestu osuđivao čarobnjaštvo i heretičku delatnost. Danas je ova kuća istorijski i arheološki muzej I Palata Vlade. Potom poseta četvrti San Pedro, gde su boravili plemići i ugledni meštani gde se nalazi katedrala (1575.-1612.), crkva i samostan San Pedro Claver. Slobodno vreme za šetnju po starom delu grada. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

7. dan  KARTAGENA – BOGOTA – KARAKAS:

Doručak (kontinentalni). Rani transfer na aerodrom. Let za Bogotu. Iz Bogote poletanje za Karakas. Dolazak. Transfer do hotela uz panoramski razgled grada. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. U ovom danu treba odvojiti samo 10 kg prtljaga koje ćete u narednim danima nositi sa sobom (jer lokalni letovi koji slede dozvoljavaju maksimum 10 kg prtljaga) a ostatak prljaga se ostavlja u hotelu u posebno namenjenoj prostoriji za čuvanje. Noćenje.

 

8. dan  KARAKAS – PUERTO ORDAZ – NACIONALNI PARK KANAJMA – SAPO VODOPAD:

Doručak (kontinentalni). Rani transfer na aerodrom i let za Puerto Ordaz oko 06:00 sati ujutro. Po sletanju presedanje na drugi let oko 09:00 sati za Kanaimu. Transfer do lodža Tapuz. Smeštaj. Kraće slobodno vreme. Ručak.

Nacionalni park Kanaima je jedan od najvećih na svetu i proglašen je za svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a. Ovaj región je zaista impresivan i poseduje jedinstvenu lepotu. Prelepi pejzaži od gustih džungli, crnih reka, predivnih vodopada, savana, jedinstvenih primeraka flore kao što su raritetni primerci orhideja i bromelija… Gotovo 65% reljefa prekrivaju blokovi planina čiji su vrhovi ravni poput stolova. Ove stene, poznate kao tepui (pemonski “kuća bogova”), potiču iz vremena kada su Južna Amerika i Afrika bile jedan superkontinent. Najviši tepui u parku je planina Roraima, česta meta alpinista, dok je najslavniji Auyantepui jer se sa njega spuštaju najviši vodopadi na svetu visine 1.002 m, Anđeoski vodopadi. U parku poslednjih 10.000 godina živi nekoliko indijanskih plemena, što potvrđuju dva arheološka lokaliteta stara oko 9.000 godina. Najbrojniji su Pemon indijanci koji su duhovno povezani sa tepuima i smatraju ih za domove Mavari duhova. Pemoni su takođe organizovali i nekoliko kampova za posetioce koje uglavnom posećuju turisti iz celog sveta. Nakon ručka polazak u razgledanje koje započinje kratkom vožnjom brodićem Kanajma lagunom i po iskrcavanju prolazite kroz džunglu i savanu do vodopada Sapo. Tu ćete imati jedinstvenu priliku da prođete kroz usek vodopada (doživljaj koji se pamti celog života)…Nakon toga ostaje dosta vremena za kupanje.. Povratak u lodž. Večera. Noćenje.

 

9. dan  NACIONALNI PARK KANAJMA (ANĐEOSKI I JURI VODOPADI):

Doručak u lodžu. Polazak u vožnju malim avionima u trajanju od 40 minuta preko tepua Auyan i Đavoljeg kanjona gde ćete najbolje videti najviše vodopade na svetu, Anđeoske vodopade. Visoki su 979 m, a slobodan pad vode je 807 m. Zbog velike visine sa koje padaju, pod uticajem vetrova voda se pre nego što dođe do zemlje pretvara u izmaglicu. Anđeoski vodopad predstavlja zapravo vertikalnu reku ponornicu koja izbija iz tunela potpuno gole i neplodne visoravni. Povratak u lodž. Ručak. Kraće slobodno vreme. Polazak džipom do reke Karoni. Tokom vožnje uživaćete u fantastičnom pogledu na vodopade u laguni i tepue. Nakon kraćeg pešačenja ukrcavanje u kanue i posle 15 minuta plovidbe iskrcavanje i polazak peške kroz kišnu šumu sve do Juri vodopada. Ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju imaćete slobodno vreme za kupanje. Povratak u lodž. Večera.Noćenje.

 

10. dan  KANAJMA – SIUDAD BOLIVAR:

Doručak u lodžu. Transfer za aerodrome. Oko 10:00 sati poletanje za Siudad Bolivar. Po sletanju transfer do hotela koji se nalazi u kolonijalnom delu grada. Smeštaj. Sa hotelske terase uz odmor možete uživati I u predivnom pogledu na prirodu I reku Orinoko. Ručak. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

 

11. dan  SIUDAD BOLIVAR – ORINOKO DELTA:

Doručak. Transfer do malog mesta Boka De Urakoa (oko 3.5 sati vožnje). Po dolasku ukrcavanje na brodić i nakon sat vremena plovidbe, tokom koje ćete se upoznati sa vegetacijom delte i videti indijanske naseobine, dolazak u Delta lodž koji se nalazi pored reke. Ručak Potom polazk u upoznavanje veličanstvene prirode delte: to je dom različitih vrsta ptica, leptira, majmuna drekavaca, slatkovodnih delfina, krokodila, pirana i kornjača. U razgledanje se ide čamcem i pešice. Mnogi turisti očaravajuće pričaju o ovom iskustvu potpunog bekstva od civilizacije. Odlazak do The Bujana lodža. Odmor. Večera. Noćenje.

Orinoko je jedna od najvećih reka u Južnoj Americi, duga 2.740 km. Većinu svog toka teče kroz Venecuelu, osim dela koji predstavlja granični pojas između Venecuele i Kolumbije. Orinoko na jeziku lokalnih indijanaca Guarauno znači mesto za veslanje – odnosno, plovni put. Orinoko delta ili Delta Amakuro je sedma po veličini delta na svetu, na severoistoku Venecuele uz obale Karipskog mora i Atlantika. Prostire se duž 442 km atlantske obale.

 

12. dan  ORINOKO DELTA – PUERTO ORDAZ – ISLA MARGARITA:

Doručak. Transfer do doka zvanog ‘’ na ivici sveta ‘’. Ukrcavanje na brodić i nakon sat ipo vožnje uz neprestano menjanje pejzaža dolazak u kamp usred džungle i Orinoko delte. Tu živi indijanski narod Warao koji se tu nastanio još od vremena kada je Kolombo došao do delte. Ovaj narod živi na vodi i od vode. Njihove kuće bez zidova podignute su na platformama koje počivaju na drvenim nosačima (pilonima) zabijenim u dno delte Orinoka. Kanu je glavno transportno sredstvo a postoje dva tipa, veći bongo i manji za svakodnevnu upotrebu. Popodnevni polazak brodom do mesta Boka De Urakoa. Dolazak. Transfer autobusom do aerodroma u Puerto Ordazu. Let za ostrvo Isla Margarita. Po dolasku transfer do hotela na plaži. Slobodno vreme. Usluga u hotelu ‘’sve uključeno’’ prema hotelskim pravilima. Noćenje.

 

13. – 15. dan  ISLA MARGARITA:

Doručak. Boravak u hotelu na bazi usluge ‘’sve uključeno’’ prema pravilima hotela. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje.Noćenja.

 

16. dan  ISLA MARGARITA – KARAKAS – LISABON:

Doručak. Transfer do aerodrome. Poletanje za Karakasi. Sletanje ( vremena leta naknadno) Poletanje za Lisabon u 18:25. Obroci u toku leta.

 

17. dan  LISABON:

Sletanje u 07:10 sati. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Polazak u neobaveznu šetnju gradom sa vodičem Povratak u hotel. Noćenje.

18. dan  LISABON – BEOGRAD:

Rani jutarnji transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 08:40 (let TP 1323). Sletanje u 15:00.

 

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

-prevoz avionom na navedenim relacijama (i interkontinentalni i lokalni letovi po programu)

-avio takse za lokalne letove

-smeštaj u dvokrevetnim standard sobama u hotelima 3* Superior u Kolumbiji, Karakasu i 3* u Lisabonu, 4* u Siudad Bolivaru, na Isla Margariti na plaži (lokalne kategorizacije) kao i smeštaj u lodžu u Kanajmi lokalne kategorije 4* i na Orinoko Delti bez zvanične kategorizacije

-usluga ishrane prema programu

-sva razgledanja i transferi prema programu visokokvalitetnim klimatizovanim vozilima turističke kategorije,brodićima, kanuima i vožnja avionima iznad vodopada u Venecueli

-sve ulaznice i posete navedenih objekata u programu putovanja

-lokalni vodiči tokom ture

-troškovi organizovanja putovanja kao i profesionalni licencirani turistički vodič na srpskom jeziku koji sa grupom polazi iz Beograda.

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

-avio-takse 465 Eur po osobi ( cena avio taksi je u trenutku pravljenja ponude i podložna je promeni jer zavisi isključivo od avio kompanije, konačna cena se obračunava i naplaćuje u trenutku štampanja karata što je oko 10 dana pre početka putovanja – u slučaju ranijeg popunjavanja grupe karte će se štampati dosta ranije)

-izlazne takse

-međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od gubitka ili krađe prtljaga koja su obavezna (45 Eur za celo putovanje)

-troškovi viziranja pasoša (oko 156 Eur), kao i bakšiš za lokalne vodiče i vozače…

 

VIZEVize obezbedjuje agencija uz prikupljenu neophodnu dokumentaciju (spisak možete dobiti u agencija) od strane putnika. Troškovi viziranja za obe vize (viza za Kolumbiju se obezbedjuje u Beču a za Venecuelu u Beogradu). Trenutne cene viza su 101 Eur za Kolumbiju i 30 Usd za Venecuelu plus troškovi agencije za odlazak do Beča i administrativni troškovi – oko 30 Eur po putniku (iznos kalkulisan na minimum 15 prijavljenih putnika).

 

 

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE:

Valute:

Kolumbija: Poželjna strana valuta je američki dolar koji trenutno: 1 USD = 2.04 COP (pezosa).

Evro ne može da se promeni u većini menjačnica, osim u najvećim bankama. Kolumbija je relativno jeftina zemlja. Prihvataju se najpoznatije svetske platne kartice, prvenstveno Visa i Master Card

Venecuela: Lokalna valuta je bolivar, američki dolar je takođe najtraženija strana moneta trenutno 1 USD = 6,28 VEB). Treba izbegavati nošenje evra, britanske funte ili nekih drugih valuta, jer najveći broj menjačnica neće prihvatiti da ih menja. Na turističkim mestima moguće je plaćanje kreditinim karticama, posebno American Express, Visa, Master Card.

Klima :Klima Venecule je tropska sa samo dve sezone u toku godine: vlažnom i suvom. Suva sezona traje od decembra do aprila, a vlažna od maja do novembra. Prosečna temperatura je oko 27C, a nešto niža temperatura karakteristična je za planinske predele.

Klima Kolumbije je tropska, ali pod uticajem nadmorske visine prelazi u kontinentalnu.

Zdravstvene / bezbedonosne instrukcije :

Venecuelanske vlasti su propisale da je za putovanje u Venecuelu, počev od 31. januara 2014. godine, potrebno pribavljanje obaveznog međunarodnog putnog osiguranja i osiguranja u slučaju gubitka, otimanja ili krađe prtljaga što isto važi I za Kolumbiju. Radi lične bezbednosti putnici moraju da se pridržavaju instrukcija vodiča tokom putovanja o svim kretanjima mimo programa putovanja.

Vakcine protiv žute groznice I lekovi za zaštitu od malarije za obe zemlje nisu obavezni ali se savetuje da se putnici obrate za sve informacije Institutu za javno zdravlje Srbije ‘’Dr Milan Jovanović Batut’’, Dr Subotića 5, Beograd, na broj telefona 011/2684 566.

Preporuke za putovanje:

Putnicima se preporučuje da ponesu na put udobnu obuću za pešačenje, košulje dugih rukava od prirodnih materijala, kremu sa visokim zaštitnim faktorom, posebnu torbu u koju će izdvojiti prtljag za lokalne letove koji dozvoljavaju prtljag od samo 10 kg težine.

 

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

1. 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% najkasnije 10 dana pre putovanja

 

 

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

-U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova (ukoliko u hotelu nije drugačije naznačeno).

-Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata

-Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja

-U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.

-Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta

-Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

 

OPŠTE NAPOMENE:

-Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska

-Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

-Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

-Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

-Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

-Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred

-Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

-Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

-Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

-Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

 

 

-Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

-Turistička agencija Kiki Travel Bg nastupa u svojstvu posrednika.Organizator putovanja je Turistička agencija PONTE, licenca OTP br.416/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 16 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima