Lisabon docek Nova Godina avionom 2018

Objavio: admin, u kategoriji: Nova Godina 2018

 


 

 

 

 

Portugalska tura – Lisabon / Fatima / Porto
Opis Termin putovanja Hotel Redovna cena
Doček Nove Godine 27.12.2017 – 02.01.2018 Hotel Entrecampos & Conference 4* Lisabon 649€
Hotel Santa Maria 4* Fatima
Hotel Black Tulip 4* Porto

 

 

 

 

Program putovanja:

 

1. Dan (Sreda 27.Decembar) – BEOGRAD – LISABON 
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera broj 705 u 11.40. Let za Frankfurt kompanijom Lufthansa u 13.40 (LH 1407). Dolazak u Frankfurt u 15.40. Nastavak sa istog aerodroma u 20.55 (let LH 1172). Dolazak u Lisabon u 22.55. Po dolasku, transfer do hotela. Smeštaj u hotel 4*. Noćenje. 

 

2. Dan (Četvrtak 28.Decembar) – LISABON 
Doručak u hotelu. Sastanak sa vodičem na recepciji hotela i odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pompal, Rosio, Trg Restauradores, Avenija Slobode, Kuća kljunova, Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, tvrđava Svetog Đorđa, stara gradska četvrt Alfama. Nakon razgledanja, slobodno vreme. Uveče, mogućnost fakultativnog odlaska u restoran “Pateo de Alfama” na večeru, uz nezaobilaznu Fado muziku i šou (večera- lokalni specijaliteti nacionalna muzika). Polazak iz hotela oko 19.30 uz pratnju vodiča, odlazak i povratak autobusom. Noćenje. 

 

3. Dan (Petak 29.Decembar) LISABON/KAŠKAIŠ/EŠTORIL/KABO DA ROKA/SINTRA/OBIDOŠ/ALCOBASA/FATIMA (oko 255 km)
Doručak u hotelu. Nakon doručka, oko 08.30, odlazak na celodnevni obilazak. Putovanje kreće prema Eštorilu, mestu “rođenja” čuvenog agenta 007, zatim prema Kaškaišu gde su tokom II svetskog rata mnoge evropske kraljevske porodice našle sigurno utočište na obali Atlantika. Put se nastavlja ka najzapadnijoj tački kontinentalne Evrope – mestu Kabo da Roka gde se završava kopno i počinje more, mesto jedinstveno samo po sebi. Nastavak putovanja ka Sintri koja je večna inspiracija umetnika, grad u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta i koji je proglašen Svetskom baštinom od strane UNESCO 1995. godine. Poseta Nacionalnoj palati (Royal Palace) koja osim zanimljive arhitekture i bogatog enterijera predstavlja riznicu zanimljivih anegdota iz života portugalskih kraljeva. Nakon obilaska palate, nastavak puta do Obidoša, gradića koji se izdvaja izuzetno očuvanim zidom koji ga okružuje, kao i dobro očuvanim zamkom. Te zidine gradiću daju specifičan, srednjevekovni šmek, i upravo zato se Obidoš smatra najromantičnijim gradom u Portugalu. Dalje nastavljamo putovanje ka Alkobasi I tu se obilazi nekada najveći portugalski manastir, gde dva sarkofaga svedoče o neuništivoj ljubavi kralja Pedra I Ineš de Kastro. Nakon Alkobase, putovanje se nastavlja do Fatime. Smeštaj u hotel 4*. Noćenje.

 

4. Dan (Subota 30.Decembar) FATIMA/BATALJA/KOIBRA/PORTO (oko 230 km)
Doručak u hotelu. Nakon doručka, napuštanje hotela u Fatimi i odlazak na celodnevni obilazak. Manastir Batalja je srednjovekovni dominikanski manastir u središnjem delu Portugala. Osnovan je u čast Bogorodice posle pobede nad Špancima krajem 14.veka po nalogu kralja Žoao I. Građenje je trajalo preko jednog veka, ali je rezultat bio spektakularan-biser gotske arhitekture. Uvršten je na spisak Svetske kulturne baštine UNESCO-a. Nakon obilaska Batalje, nastavak putovanja ka Koimbri. Treći grad po veličini i centar obrazovanja u Portugalu zbog svoje čuvene Univerzitetske biblioteke koja čuva preko 300.000 knjiga. Put se nastavlja ka Portu. Po dolasku u Porto, smeštaj u hotel 4*. Slobodno vreme. Noćenje. 

 

5. Dan (Nedelja 31.Decembar) PORTO
Doručak u hotelu. Nakon doručka, odlazak na panoramsko razgledanje drugog grada po veličini Porta: palata berze, gotska katedrala Sv.Francisca, istorijska četvrt Ribeira, Saveznička avenija, Klerigoš kula, Kristalna Palata, most Kralja Luisa. Poseta jednom od vinskih laguma u VILA NOVA DE GAIA sa degustacijom porto vina. Slobodno vreme. Individualni doček Nove Godine. Noćenje. 

 

6. Dan (Ponedeljak 01.Januar) PORTO
SREĆNA NOVA GODINA. Doručak u hotelu. Slobodan dan za šetnju po Portu, obilazak gradskih trgova i uživanje u nekim od autentičnih restorana. Noćenje. 

 

7. Dan (Utorak 02.Januar) PORTO-BEOGRAD
Doručak (lunch paket). Transfer iz hotela do aerodroma oko 03.00. Let za Beograd kompanijom Lufthanza preko Frankfurta (LH 1181) u 06.00, sletanje u Frankfurt u 09.45, nastavak putovanja sa istog aerodroma (LH 1406) u 11.05, dolazak u Beograd u 12.55.

 

 

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja

 

 

Popusti I doplate:

-Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi: popust 10€;

-Dete 2-11 godina u dvokrevetnoj sobi sa dvoje odraslih: 499€ (Popust za dete važi u pratnji dve punoplatežne osobe)

-Doplata za jednokrevetnu sobu: 170 eur

 

 

Cena aranžmana uključuje:

-Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt- Lisabon-Porto-Frankfurt-Beograd sa kompanijom Lufthanza

-Smeštaj u hotelima 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Lisabonu, 1 noćenje sa doručkom u hotelu 4* u Fatimi, 3 noćenja sa doručkom u Portu u standardnim dvokrevetnim sobama

-Transfere na relacijama aerodrom-hotel u Lisabonu, od Lisabona do Porta po programu, hotel –aerodrom u Portu

-Panoramsko razgledanje Lisabona i Porta sa vodičem na srpskom jeziku

-Obilaske prema programu sa vodičem na srpskom jeziku

-Ulaznice prema programu

-Troškove organizacije i vođenja putovanja

 

 

Cena aranžmana ne uključuje:

-Aerodromske takse (oko 156 € na dan objavljivanja programa) – plaćanje u agenciji u dinarima

-Fakultativni izlet: FADO 28/12

-Ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene u programu kao uključene,

-Gradska taksa: 1 eur dnevno po osobi za sve preko 13 godina (plaćanje na recepciji hotela)

-Međunarodno zdravstveno osiguranje

-Individualne troškove putnika

 

 

OPISI HOTELA:

 

 

Hotel Entrecampos & Conference 4* Lisabon 
Avenida 5 de Outubro, 295, Avenidas Novas, 1600-035 Lisabon, Portugal
Hotel se nalazi u poslovnom delu grada Lisabona, sa odličnom konekcijom do svih atraktivnih lokacija. Sadržaj hotela: dva restorana, piano bar, menjačnica, fitness, lift, TV sala, parking, konferencijske sale, internet konekciju, spa centar: unutrašnji bazen, saunu, prodavnicu. Hotel ima preko 170 soba raspoređene u 5 zgrada, I sve su opremljene sa: kupatilom, fenom za kosu, telefonom, terasom, wi fi-em, mini barom, klima uređajem, sefom.

 

Hotel Santa Marina 4* Fatima
Rua de Santo António, nr 79, 2495-430 Fatima, Portugal
Od skoro renovirani hotel, nalazi se u srcu mesta Fatima. Od dodatnih sadržaja hotel poseduje restoran, bar, prodavnicu, konferencijsku salu, parking, lobi sa kaminom, prostoriju za pušače. 
Hotel ima preko 170 soba od kojih su sve opremljene sa: besplatnim internetom, mini barom, sefom, TV-om, kupatilom sa fenom.

 

Hotel Black Tulip 4* Porto 
Av. da República, nº 2038, 4430-195 Vila Nova de Gaia – Portugal
Hotel je otvoren 2015.godine. Nalazi se na 100 metara od metro stanice D.João II što mu obezbeđuje odličnu konekciju do istorijskog dela dela Porta. Peščana plaža Vila Nova de Gaia se nalazi na samo 5 minuta hoda od hotela. Šoping centar Korte Ingles se nalazi na samo 200 metara od hotela. Od aerodroma Francisco Sá Carneiro je udaljen oko 19km.
Hotel poseduje restoran koji se nalazi na 10.spratu sa prelepim pogledom na grad, bar, parking, konferencijsku salu.
Svaka soba je opremljena sa: klima uredjajem, mini barom, sefom, TV-om, kupatilom.

 

 

FAKULTATIVNI IZLET – FADO
Rua Sao Joao da Praca 18, Lisboa 1100-520, Portugal
U restoranu “Pateo de Alfama” koji se nalazi u četrti Amalfa, imaćete imati priliku da uživate u tipičnim portugalskim kulinarskim specijalitetima i bogatom programu koji podrazumeva nastupe fado pevača. Fado muzika zavodi, sluša se u tišini, a glasovi fado pevača ne ostavljaju nikog ravnodušnim. Saznajte zašto fado ne može da peva svako.
Cena izleta sa večerom I autobuskim prevozom FADO – 55 eur po osobi

 

 

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:
-30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja,
-Mogućnost plaćanja na 3 rate bez kamate; mogućnost plaćanja na 6 rata uz uvećanje od 5%. Akontacija je 50% prilikom rezervacije i 5 mesečnih rata.