Indija daleka putovanja 2021

Objavio: admin, u kategoriji: Daleke destinacije

 


 

 

Putovanje u severnu Indiju!

 

14 dana – 12 noćenja

 

16.04 – 29.04.2020.

 

Delhi – Varanasi – Mandava – Bikaner – Džajpur – Rantambur – Agra – Delhi

 

 

Cena aranžmana po osobi: 1430€

 

UKLJUČENI SVI IZLETI, avio karte, 12 polupansiona u hotelima 4* i 5*, transferi, vodiči

 

(Broj mesta je ograničen)

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

 

Dan 1.Beograd – Delhi

Okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu 2h pre početka leta. Poletanje aviona iz Beograda kompanijom Qatar Airways. Polazak za Nju Delhi i let sa presedanjem u Dohi. Sletanje u Nju Delhi u kasnim večernjim časovima na aerodrom Indira Gandi. Na aerodromu nas dočekuju lokalni vodiči uz tradicionalni cvetni pozdrav. Transfer do hotela, smeštaj, noćenje.

 

 

Dan 2.Delhi

Doručak u hotelu. Nakon doručka krećemo u obilazak Delhija i započinjemo avanturu: Humajunova grobnica, čuveni mongolski imperator. Grobnicu je naručila njegova supruga, a ova prekrasna gradjevina sagrađena je od belog mermera i crvenog peščara (pod zaštitom je UNESCO-a od 1993.);  Vožnja pored Crvene Tvrdjave (Lal Qila) sagradjene 1648. godine, za vreme vladavine mogulskog cara Šah Džahana, odakle je Nehru tačno u ponoć proglasio nezavisnost Indije do Džama Masdžid, najveće džamije u Indiji koja može da primi zapanjujućih 25.000 ljudi. To je ujedno i poslednje veliko delo Šah Džanana, čija je gradnja započeta 1644. godine, a završena 1658. godine; Uživaćemo u nesvakidašnjoj vožnji rikšama (nezaboravno iskustvo), do ulice Čandi Čauk (u prevodu srebrni trg nad mesečinom), nadaleko čuvenog, haotičnog trgovačkog centra starog Delhija, srca starog grada gde ćete osetiti pravu atmosferu srednjevekovne pijace; Nastavljamo put do pijace sa začinima (Spice market) ulicom Khari Baoli, jedinog mesta na svetu gde ćete osetiti neverovatne mirise i videti da se na ovom mestu vekovima vrlo malo stvari promenilo. Završavamo vožnju rikši i nastavljamo avanturu do Radž Gata, mesta gde je kremiran Mahatma Gandi. Ljudi iz svih krajeva sveta dolaze na ovo sveto mesto da odaju počast ocu nacije. Na ovom mestu su ispisane njegove poslednje reči, Hai Ram (Oh, Bože); Nakon obilaska sledi povratak u hotel. Večera, noćenje.

 

 

Dan 3.Delhi

Doručak u hotelu. Nastavak obilaska novog dela Delhija: Kutub Minar je najviši minaret na svetu koji je sazidan od opeke, takođe pod zaštitom UNESCO-a, visok 73 m. Predstavlja jedan od simbola jasno suprostavljenih svetova; Hram Lotos, simbol religiozne tolerancije i jedinstva, u obliku cveta lotusa i predstavlja primer moderne indijske arhitekture; Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih lokacija u Delhiju. Prolazimo i Indijsku kapiju, Raštrapati Bavan (rezidenciju predsednika Indije). Nakon obilaska sledi povratak u hotel. Večera, noćenje.

 

 

Dan 4.Delhi – Varanasi – Sarnat

Doručak u hotelu. Nakon doručka (ili lanč paketa, u zavisnosti od satnice aviona) transfer do aerodroma u Delhiju i let do Varanasija. Dolazak u Varanasi. Transfer do hotela i check in. Varanasi je smešten na svetoj reci Gang i jedan je od najsvetijih Hindu gradova. Mirišljavi štapići, puno gurua, mirisa, paljenja mrtvih i prosipanje pepela u Gang, grad u kome možete očekivati sve… Nastavak putovanja za Sarnat, 13 km od Varanasija, u kome se nalazi obnovljeni budistički hram. Ime je dobio po Saranganati, u prevodu znači Bog Jelena, jer se veruje da je ovaj jelen rođen u parku jelena, odakle je Buda propovedao Darmu prvi put. Organizovana poseta Arheološkom muzeju gde se nalaze Ašokini stubovi s natpisima kralja Ašoke, podignuti u 3 v. pne, od kojih je danas preživelo samo 19, dok je 6 sa životinjskim glavama. Lavovske glave Ašoke su uzete kao indijski nacionalni simbol i predstavljaju arheološki artefakt od velike nacionalne važnosti. Nakon obilaska, večernje uživanje u ceremoniji Aarti na najživljem i najkoloritnijem gatu Varanasija – Dašašvamed. Fantastično mesto gde se možete opustiti i uživati u ceremoniji tradicionalnih plesova, vatri i još brojnim drugim zanimljivim stvarima… Povratak u hotel. Večera, noćenje.

 

 

Dan 5.Varanasi

U ranim jutarnjim časovima organizovana vožnja brodom po reci Gang. Prolazak pored čuvenih GatovaPovratak u hoteldoručak. Nakon odmora nastavak putovanja i obilazak Tulsi Manas Hrama, jednog od najčuvenijih hrama u Varanasiju i Banaras Hindu univerziteta. Na univerzitetu se nalazi muzej minijaturnih slika i spisi na palminom lišću iz 12. veka. Ovaj univerzitet je jedan od najvećih univerziteta sa studentskim gradom u Indiji, a težište studija je na sanskritu, indijskoj umetnosti i muzici. Svetski proslavljen virtuoz na sitaru Ravi Šankar rodom je iz Varanasija, kasnijim generacijama je poznat kao otac američke pevačice Nore Džouns. Povratak u hotel. Večera, noćenje.

 

 

Dan 6.Varanasi – Delhi – Mandava

Nakon doručka transfer do aerodroma i let za Delhi. Nakon leta transfer do Mandave. Ovaj gradić se nalazi u saveznoj državi Radžastan. Posebnu privlačnost Mandavi daju „haveli“ – omanje palate trgovaca s kraja 19. veka. Iako trgovci više ne žive u njima, iza sebe su ostavili stotine „havela“, sa zidovima gde su oslikane freske i motivi indijske mitologije, murali, legende o herojima i bogovi. Dolazak u hotel, smeštaj. Večera, noćenje.

 

 

Dan 7.Mandava – Bikaner

Nakon doručka, odjava iz hotela i polazak za Bikaner. Usputno stajanje za jahanje kamila i posetu zlatnim havelama Mandave. Nastavak vožnje kroz čuvenu Veliku (Tar) pustinju, poznatu kao „Slani okean“ u doba nastajanja čuvenog epa Ramajana. Pustinja čini prirodnu granicu izmedju Indije i Pakistana. Dolazak u Bikaner, smeštaj u hotel. Večera, noćenje.

 

 

Dan 08.Bikaner – Džajpur

Nakon doručka, obilazak Junagarh tvrđave i galerije Minijatura. Nastavak obilaska Hrama pacova, Karni Mata hrama. Po legendi boginja Karni Mata je dugo pokušavala da iz mrtvih vrati dete pripadnika svoje kaste, koje je uzeo bog smrti Jama. Ozbirom da u tome nije uspela, razbesnela se i dala obećanje da više nijedan pripadnik njenog plemena neće pasti u ruke Jame, već će se nakon smrti pretvarati u pacova. U ovom hramu je pravilo da se hoda bosih nogu, te se smatra srećom ukoliko vam pacov pređe preko stopala. Ukoliko vidite pacova bele boje za koji se veruje da je to reinkarnacija same Karni Mate, smatrajte sebe veoma srećnom osobom. Takođe ćemo videti i jedinstvenu uzgajivačnicu kamila, koja je ujedno i veliki istraživački centar posvećen upravo njima. Nakon obilaska povratak u hotel, kasni check in i slobodno vreme za odmor ili individualno razgledanje lokalnih prodavnica i marketa. Večera. Noćenje.

 

 

Dan 09.Džajpur

Nakon doručka, obilazak Džajpura. Ovaj grad se popularno naziva i Ružičastim gradom, zbog kolorita svojih zgrada. Kratko zadržavanje radi fotografisanja Hava Mahale, palate vetrova. Ova barokna palata služila je da, velom pokrivene, dame iz harema mogu posmatrati događaje na ulici. Na ovaj način su bile sakrivene od očiju javnosti i obzirom da nikada nisu izlazile, prozori su im pružali jedinstven pogled na svakodnevni život. Čuvena palata vetrova, sagradjena je u obliku piramide i ima više od 950 različitih prozora. Posetićemo tvrdjavu i palatu Amber, koja je imala ključnu ulogu u istoriji srednjevekovne Indije. Za sve avanturste, jedinstvena prilika da osete kako je biti maharadža na slonu. Slonovi su obojeni u tradicionalne boje i gotovo su nezaobilazno prevozno sredstvo posetilaca. Nastavljamo posetu Gradskoj palati i Džantar Mantar opservatoriji sa kolekcijom velikih bizarnih skulptura. Nakon obilaska, usputna poseta radionicama domaćih proizvoda i tepiha, povratak u hotel. Ukoliko satnica bude dozvoljavala, moguća je individualna šetnja gradom uz nezaboravni šoping i obavezno cenkanje. Večera. Noćenje.

 

 

Dan 10.Džajpur – Rantambor

Nakon doručka, transfer do Rantambora. Smeštaj u hotel, večera, noćenje.

 

 

Dan 11.Rantambor – Agra

Doručak u hotelu. Polazak na jeep safari. Čuveni nacionalni park je najbolje mesto gde možete videti divlje tigrove u Radžastanu. Prostire se na preko 1334 kvadratnih kilometara džungle u čijem je središtu tvrđava Ratambor iz 10. veka. Samu tvrđavu okružuje prava divljina. Ukoliko budemo imali sreće možemo videti i po nekog tigra, dok se u samom nacionalnom parku nalazi dom šakala, leoparda, lenjivaca, mungosa i preko 300 vrsta ptica. Povratak u hotel. Napuštanje hotela i polazak za Agru. Agra se nalazi na oko 300km, ali obzirom da su putevi, pa i stil vožnje drugačiji, očekuje nas oko 5 sati vožnje sa pauzom za osveženje i poseta fabrici mermera. Dolazak u hotel, smeštaj. VečeraNoćenje.

 

 

Dan 12.Agra

Doručak u hotelu. Organizovana poseta Tadž Mahalu. Veličanstvena gradjevina od belog mermera, najpoznatija je gradjevina na svetu sa umetnutim dragim kamenjem. Simbol veličanstvene ljubavi cara Šah Džahan prema svojoj ženi Mumtaz Mahal, poseti godišnje preko četiri miliona turista. 22 godine i više od 20 000 radnika je bilo potrebno da se sagradi, u ime ljubavi, ovaj jedinstveni mauzolej i grobnica. Nastavak obilaska Agra tvrđave sa brojnim palatama, hamamima i vrtovima u kojoj je unesrećeni Šah proveo svoje poslednje dane života u zatočeništvu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

 

Dan 13.  Agra – Delhi

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Transfer do aerodroma u Delhiju. Dolazak do hotela blizu aerodroma gde se možemo kratko odmoriti i spremiti za put. Večera u hotelu. Nastavak putovanja do aerodroma. 

 

 

Dan 14. Beograd

Kasni let (u 03:25h) sa aerodroma za Beograd sa presedanjem u Dohi. Povratak za Srbiju. Dolazak na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu u jutarnjim časovima (oko 11h). Kraj programa.

 

 

 

 

indija daleke destinacije kiki travel

 

 

 

ARANŽMAN SADRŽI:

– Povratnu kartu na relaciji Beograd – Delhi – Beograd,

– Povratnu kartu za lokalni avion Delhi – Varanasi – Delhi,

– Transfere prema planu i programu,

– Smeštaj u hotelima sa 4* (lokalna kategorizacija, posluženje buffet) na bazi 12 polupansiona u 1/2 sobama (3 noćenja u Delhiju; 2 noćenja u Varanasiju; 1 noćenje u Mandavi; 1 noćenje u Bikaneru; 2 noćenja u Džajpuru; 1 noćenje u Rantamboru; 2 noćenja u Agri). Tačan spisak imena hotela biće potvrđen nakon formiranja grupe. 1/3 sobe mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju jer treći krevet uglavnom ne odgovara standardima za odraslu osobu i ne ostvaruje se popust na isti. Sve sobe su sa sopstvenim kupatilom. U većini hotela ima klima i besplatan WiFi, dok se u pojedinim hotelima (npr. u haveli) nalazi ventilator, a WiFi ide uz doplatu.

– Organizovana poseta kulturno – istorijskim spomenicima, Delhi – Humajunova grobnica, Kutub Minar; Varanasi – Sarant Muzej, Varanasi Hramovi; Mandava – Mandava Havele; Bikaner – Džunagar tvrđava; Džajpur – Amber tvrđava, Gradska palata, Džantar Mantar opservatorija; Agra – Tadž Mahal, Agra tvrđava, Itmad Ud Daulah;

– Obilaske prema programu,

– Vožnja rikšom (Delhi),

– Vožnja brodom (Varanasi),

– Jahanje slonova (Amber Fort),

– Jeep safari (Rantambor),

– Jahanje kamile (Mandava),

– Usluge pratioca grupe i lokalnog vodiča za vreme izleta na engleskom jeziku

– Usluge asistenta iz Srbije (zaposleni u agenciji)

– Organizaciju putovanja

– Besplatan transfer do aerodroma i sa aerodroma na teritoriji Beograda

 

 

 

ARANŽMAN NE SADRŽI:

– Troškove vize za Indiju oko 80$. Neophodnu dokumentaciju za dobijanje vize možete dobiti u agenciji i agencija Vam pruža besplatno savetovanje. Za vizu je potreban pasoš sa minimalnom važnošću 180 dana, 2 slike (5x5cm, sa svetlom pozadinom), 1 formular i 50 dolara (trenutna cena vize). Viza se dobija u roku od nekoliko dana. (Cena vize i uslovi podložni promeni). Ukoliko putnici žele da izvade vizu online, instrukcije za online dobijanje vize (eTV) možete dobiti u agenciji.

– Individualne troškove putnika,

– Troškovi dodatnih usluga u hotelima, van programa,

– Troškovi napojnice koji su u ovom delu sveta obavezni za ceo period boravka. Plaća se ino partneru po dolasku u Delhi,

– Međunarodno putno osiguranje,

– Ostale nenavedene i nepomenute usluge.

 

 

 

NAČIN PLAĆANJA:

-Gotovinom, na rate, najkasnije 30 dana pre polaska. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate:

-Čekovima gradjana: 50% akontacija prilikom prijavljivanja, ostatak u ratama do 15.12. Čekove datumirati isključivo na 1,5,10. ili 15. u mesecu.

-Administrativna zabrana: 50% akontacija prilikom prijavljivanja, ostatak do 15.12.

 

 

VAŽNE NAPOMENE:

-Prilikom prijavljivanja putnici dostavljaju kopiju prve strane pasoša sa fotografijom. U suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata. U slučaju ne dobijanja vize, agencija ne snosi odgovornost i postupa se u skladu sa OUP.

-preporučujemo da se putnici sa novim, crvenim, pasošima informišu o uslovima ulaska u Indiju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) na web stranici ambasade Indije ili lično u ambasadi. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.

-Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja.

-Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme leta. Nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije. Prema propisima indijskih avio kompanija na unutrašnjim letovima dozvoljeno je svega 15 kg prtljaga bez doplate, kao do 7 – 8 kg ručnog prtljaga koji se nosi sa sobom.

-Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…).

-U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check – in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check – out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini – bar, TV, klima uređaj…) Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta

-Za sve informacije dobijene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

-Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).

-Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

Program putovanja je rađen na bazi od minimum 20 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka putovanja ili agencija preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom.

 

Organizator ovog putovanja poseduje licencu OTP 186 od 10.02.2010.