Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Letovanje Italija Sicilija 2019

Objavio: admin, u kategoriji: Italija

Kosmopolitski region i mediteransko ostrvo broj jedan Sicilija, koje spaja Evropske, Azijske i Afričke kulture prestavlja atraktivno mesto za odmor i letovanje u Italiji. Sicilija predstavlja ujedno i najveću regiju u Italiji. Trenutno na Siciliji živi više od 5 miliona stanovnika, od toga najviše u Palermu. Burna istorija, veličanstveni predeli, mirisi Sredozemlja i veliki broj sunčanih dana, čine savršenu kombinaciju sasvim dovoljnu za idealan odmor. Kada se tome doda jedinstven ukus vina, domaće paste i čuvenih poslastica, zasigurno ćete poželeti da se ponovo vratite na Siciliju. Istorija je vrlo bogata na Siciliji. Prvobitne stanovnike Sicilije činila su tri plemena: Sikanci – koji su došli sa Pirinejskog poluostrva, Elimi – sa Egejskog mora i Sikuli – koji su došli sa kontinentalnog dela Italije oko 1200. godine pre nove ere. Nakon njih, Siciliju su osvajali Grci, Rimljani, Vizantinci, Arapi … Danas je to poželjna destinacija za letovanje, odmor i istraživanje. Vrhunski izbor hrane a zar ste i sumnjali u Italijanska vina, paste i poslastice? Mislimo da je Sicilija već postala vaš broj jedan u mislima kuda bi ste ove godine mogli na letovanje. Italija – Sicilija.

sicilija italija letovanje


 

 

FIRST MINUTE POPUST 2019

-7% popusta za rezervacije do 31.03.2019 (dodaje se na hotelske popuste)

   

 

 

Hotel Albatros *** – Preuzmi cenovnik

Lokacija: Udaljen 10 metara od privatne plaže. Usluga: Polupansion (doručak – kontinetalni, večera –  izbor dva jela). Smeštaj: Sobe poseduju terasu, kupatilo, fen, TV, telefon i klimu. Sadržaj hotela: TV sala, bar, restoran sa terasom i dva lifta. Doplate: Suncobran, ležaljke, popgled na more.

 

 

 

Hotel Ipanema **** – Preuzmi cenovnik

Lokacija: Udaljen 200 metara od plaže. Usluga: Noćenje sa doručkom. Smeštaj: Sve sobe sadrže kupatilo,  fen, TV, sef, klimu, mini bar, telefon i balkon. Sadržaj hotela: TV sala,bazene, privatna plaža, restoran, sef i parking. Doplate: Polupansion, ležaljke, suncobram, kabina na plaži.

 

 

 

Hotel Kassiopea *** – Preuzmi cenovnik

Lokacija: Nalazi se na prekrasnoj plaži Rekanati, u istorijskom i živopisnom mestu “Đardini Naksos. Usluga: Noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto. Smeštaj: Svi studiji su opremljeni sa kuhinjom. Sve sobe imaju kupatilo sa tušem, fen, klimu, LCD TV , internet konekciju, telefon, frižider i sef. Sadržaj hotela: Čitaonica, TV sala, bar, Internet u holu, babi sitter, parking, servis za pranje i peglanje veša.

 

 

 

Hotel Nike *** – Preuzmi cenovnik

Lokacija: Hotel se nalazi uz more. Usluga:Noćenje sa doručkom. Smeštaj: Sobe su u mediteranskom stilu i sadrže kupatilo, telefon, fen, Sat TV, sef i klima uređaj. Većina soba ima terasu. Sadržaj hotela:Restoran, lift, parking, privatna plaža i korišćenje interneta (uz doplatu). Doplate: Pogled more, WiFi u zajedničkim prostorijama.

 

 

 

Hotel Alexander *** – Preuzmi cenovnik

Lokacija: na oko 100m od mora, nalazi se na 7 – 10 minuta hoda od centra mesta. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak – švedski sto). Smeštaj: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, klima uređaj, balkon, mini bar (na upit-doplaćuje se). Sadržaj hotela: restoran, parking, lift, klima, sef. WiFi u lobiju. Nalazi se u blizini plaže.

 

 

 

Hotel San Vincenzo **** – Preuzmi cenovnik

Lokacija: Hotel sa privatnom plažom u zalivu Letojanni, nudi predivan pogled ka Taormini, koja je udaljena samo 5 minuta vožnje. Usluga: Noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto. Smeštaj: Sve sobe su zvučno izolovane sa klimom, kupatilom, internet priključkom, SAT TV-om, sef. Sadržaj hotela: Recepcija, restoran, terasa, suncobrani i stolice za plažu.

 

 

 

Hotel Kings House *** – Preuzmi cenovnik

Lokacija: Hotel Kings House 3* је jedan od novih i modernih hotela, smešten u letovalištu Fondakelo di Mascali, 200m od plaže. Usluga: Noćenje sa doručkom. Sadržaj: Podeljen je u 6 zgrada: jedan zajednički prostor (hala, restoran, kongresna i banket sala, bar…) i pet zgrada za smeštaj gostiju sа ukupno 50 soba. Svaka soba ima TWC, fen, SATTV, mogućnost internet konekcije, telefon, frižider, klima uređaj, terasu i sef.

 

 

 

Hotel Antares **** – Preuzmi cenovnik

Lokacija: na oko 300m od mora (do plaže se dolazi liftom), na brdu iznad Letojanija, nekoliko kilometara udaljen od Taormine. Usluga: noćenje sa doručkom (švedski sto). Smeštaj: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, mini bar, sef, aparat za čaj i kafu, klima uređaj.

 

 

 

Hotel Sant Alphio Garden **** – Preuzmi cenovnik

Lokacija: na manje od 200m udaljenosti od plaže. Nalazi se u turističkom centru Đardini Naksosa. Pozicioniran je tako da se može istovremeno uživati u pogledu na Taorminu, vulkan Etnu i more. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni). Smeštaj: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, telefon, balkon, radio, mini – bar, klima uređaj, sef, internet. Sobe tip A: standardne sobe – sprat, sobe tip B: standardne sobe – prizemlje.

 

 

 

Hotel Sporting Baia **** – Preuzmi cenovnik

Lokacija: Udaljen je 50 metara od plaže. Usluga: Polupansion (kontinetalni doručak , za večeru izbor dva jela). Smeštaj: Sobe sadrže kupatilo, fen, sef, telefon, mini frizider,TV, terasu  i centralnu klimu. Neke sobe imaju i pogled na more. Sadržaj hotela: Restoran, bar, rentiranje bicikli, bazen, parking, teretana.

 

 

 

Hotel San Pietro *** – Preuzmi cenovnik

Lokacija: Nalazi se na 50 metara od plaže. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak kontinentlani). Smeštaj: Sve sobe imaju kupatilo, fen, mini bar, TV,  telefon, sef, centralnu klimu i terasu. Sadržaj hotela: Lift, restoran, TV salu , bar i  parking 600m od hotela. Doplate: Mogućnost doplate za večeru.

 

 

 

Hotel Atlantis Palace*** – Preuzmi cenovnik

Lokacija:  Nalazi se samo 12 km od Đardini Naksosa, 15 km od Taormine i 2 km od turističke luke “Porto dell Etna” u Marina di Riposto. Udaljen je samo 50 metara od svoje privatne plaže. Usluga: Polupansion (doručak – kontinentalni švedski sto, večera – meni). Smeštaj:  Sve sobe su nameštene u modernom stilu i imaju svoje kupatilo sa fenom, balkon, klimu, TV, mini bar, telefon i sef. U nekim sobama je omogućen boravak osoba sa invaliditetom.

 

 

 

Hotel Baia Azzurra *** – Preuzmi cenovnik

Lokacija: Nalazi se u centru zaliva Mazzaro (“Baia di Mazzaro”). Lociran ispred mora, samo 20 metara od žičare koja povezuje hotel sa centrom Taormine. Idealan je za opuštanje i odmor. Usluga: Polupansion (doručak – kontinentalni švedski sto, večera – meni). Smeštaj: Svaka soba poseduje klimu, telefon, kupatilo sa tušem ili kadom, fen za kosu, SAT TV, sef. Sadržaj hotela: Recepcija, restoran, terasa sa pogledom na more.

 

 

 

 

Legenda: PP – polupansion (doručak i večera), ND – noćenje sa doručkom, sobe Tip A – standardne sobe sa balkonom – sprat, sobe Tip B – standardne sobe sa balkonom – prizemlje.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan BEOGRAD – Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre poletanja. Čarter let za Siciliju. Po dolasku organizovan transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Večera (u zavisnosti od hotela). Noćenje.

 

2.- 10. dan SICILIJA – Boravak u izabranom hotelu na bazi odabrane usluge.

 

11.dan Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma u dogovoreno vreme. Čarter let za Beograd. Dolazak u Beograd. Kraj programa.

 

 

CENA AVIO ARANŽMANA OBUHVATA:  

-čarter let na relaciji Beograd – Katanija – Beograd;

-smeštaj na Siciliji u izabranom hotelu, na bazi 10 noćenja na bazi odabrane usluge;

-usluge predstavnika agencije;

-agencijske usluge.

 

 

CENA AVIO ARANŽMANA NE OBUHVATA:  

-transfer aerodrom – hotel – aerodrom 15€ po osobi;

-aerodromsku taksu u ukupnom iznosu od 43,40€ (aerodrom Beograd – 21,42€, aerodrome Catania -21€, RF taksa -0.98€). Takse ne plaćaju deca od 0-2 god. Takse se plaćaju u agenciji.

-YQ taksu – 20€ (doplata za gorivo). Takse ne plaćaju deca od 0-2 god. Takse se plaćaju u agenciji.

-međunarodno zdravstveno osiguranje, za 11 dana: za osobe do 19 godina 921,00 dinara, od 19 do 70 godina 1.380,00 dinara i od 70 do 86 godina 2.761,00 dinara;

-komunalnu taksu u Đardini Naksosu – za boravak u hotelima sa 3* -1,5€ po osobi/noći, za boravak u hotelima sa 4*- 2€ po osobi/noći. Plaćanje na recepciji. Deca do 14 godina ne plaćaju taksu.

-komunalnu taksu u Letojaniju – za boravak u hotelima sa 3* – 0,5€po osobi/noći, za boravak u hotelima sa 4* – 0,8€ po osobi/noći. Plaćanje na recepciji.

-komunalnu taksu u Taormini – za boravak u hotelima sa 3*- 2€ po osobi/noći, za boravak u hotelima sa 4*- 3,5€ po osobi/noći. Plaćanje na recepciji. Deca do 12 godina ne plaćaju taksu.

 

 

 

Izleti:

 

VULKAN ETNA

Simbol i zaštitni znak Sicilije. Vožnja kroz vinograde i živopisne predele podnožja Etne. Poseta mestu Zaferana odakle se pruža panoramski pogled na obalu Jonskog mora. Odlazak do visine od 1900 m, degustacija lokalnih domaćih proizvoda (vino, rakija, med…) slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre 100 g. ili mogućnost odlaska do poslednjeg aktivnog kratera na visini od 3000 m uz doplatu( 63 €). Poludnevni izlet u trajanju od 9h do 15 h. Cena oko 35 € / deca 25€.

 

 

KATANIJA I ŠOPING CENTAR 

Obilazak Katanije, drugog po veličini grada na Siciliji i najvećeg ekonomskog centra ostrva.. Vožnja autobusom do Katanije, panoramsko razgledanje grada: Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjava Ursino, trg Duomo, trg Evrope, trg Djovani Verga, ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere….slobodno vreme u centru Katanije. Nakon toga odlazak u šoping centar Porta di Catania. 

Poludnevni izlet u trajanju od 9h do 15h. Cena oko 20 €.

 

 

PALERMO & MONREALE 

Poseta najvećem glavnom gradu Sicilije. Vožnja kroz srce ostrva, kroz maslinjake i plantaže crvenih pomorandži. Po dolasku u Palermo panoramsko razgledanje grada: trgovi Quattro Canti, Pretoria, Risorgimento, Marina, Pozorišta…Slobodno vreme za individualna razgledanja.U poslepodnevnom razgledanju posećuje se katedrala posvećena sveticama zaštitnicama grada kao i katedrala u Monrealu ukrašena mozaicima.

Celodnevni izlet u trajanju od 7h do 20h. Cena oko 55€ / deca 35€. 

 

 

SICILIJANSKA SELA

Poseta tipičnim Sicilijanskim mestima Forca d’Agro i Savoka, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”. Upoznavanje sa lokalniom tradicijom i običajima na Siciliji u autentičnom ambijentu. Obilazak crkve S. Lućije, poseta muzeju u Savoki i čuvenom baru Viteli u kojem je Al Paćino snimao legendarne sene. 

Poludnevni izlet u trajanju od 09h do 14h. Cena oko 25 € / deca 20€.

 

 

MESINA I RAJSKA PLAŽA MORTELE

Obilazak Mesine, trećeg po veličini grada na ostrvu poznatog pod nazivom – kapija Sicilije. Po dolasku u Mesinu panoramsko razgledanje grada: Corso Vitorio Emanuele, panorama luke, spomenik Neptunu, pozorište, zlatna statua Bogorodice, gradska Katedrala, zvonik sa satom, gradski park…kraće slobodno vreme i odlazak na belu peščanu plažu Mortele na obali Tirenskog mora. Gosti mogu uživati u velikom broju lida koji daju mogućnost najma ležaljki i suncobrana kao i usuge bara – restorana. Produženi poludnevni izlet u trajanju od 9h do 17h. Cena oko 25 €.

 

 

 

SIRAKUZA 
Obilazak jednog od najlepših gradova Sicilije, izgradjenom na najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije i poznatog pod nazivom – beli biser Jonskog mora. Nakon sat i po vožnje dolazak u Sirakuzu. Pešačko razgledanje grada: Apolonov hram, Arhimedov trg, Katedrala, crkva Sv. Lucije. fontana Aretuze…Slobodno vreme… Mogućnost fakultativnog krstarenja sa kupanjem u najlepšem zalivu Sirakuze u trajanju od sat vremena sa cenom od 10 evra po osobi. Produženi poludnevni izlet u trajanju od 8h do 17h. Cena oko 45 € / deca 25€.

 

 

 

EOLSKA OSTRVA – LIPARI I VULKANO 

Odlazak do mesta Milaco autobusom a zatim brodom do ostrva Lipari. Slobodno vreme za individualno razgledanje ili kupanje zatim vožnja brodom do ostrva Vulkano i slobodno vreme za kupanje na crnoj peščanoj plaži. 

Celodnevni izlet u trajanju od 7h do 20h. Cena oko 50€.

 

 

Kalkulacija je rađena za najmanje 100 putnika.

 

 

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.

 

 

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:

-30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

-30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.12.2019;

-administrativnom zabranom: 30% prilikom rezervacije, a ostatak do 15.12.2019. (organizator zadržava pravo odabira pravnih lica sa kojima će sklopiti ugovor o zabrani).

 

 

 

 

NAPOMENA

Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podložne troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.