Letovanje Tunis Mahdia 2021

Objavio: admin, u kategoriji: Tunis

Mahdia je mali obalski grad koji je smešten jugoistočno od Susa na uskom poluostrvu i od ostatka kopna je odvojenom gradskom kapijom koja nosi naziv Skifa el Kahla. Nekada se ova kapija nalazila usred masivnih zidina debelih i do 10 metara. Njih su u četrnaestom veku srušili Španci. Danas je tunel dugačak oko 50m kroz koji se ulazi u medinu iz šesnaestog veka. Mahdia što se tiče istorije može se reći da je bila burna i da je razlog osnovati grad na ovom poluostrvu bio da se sagradi vojna baza odakle bi El-Mahdi mogao da napadne i osvoji Kairo. Prestonica Fatimida bio je od 921. godine, ali i meta mnogih osvajača. Unutar grada živela je porodica i svita prvog kalifa dinastije Fatimida, dok je stanovništvo živelo izvan gradskih zidina. Fatimidi su ubrzo napustili Mahdiju, a grad je počeo da se trgovački razvija, da bi u XIV veku postao veoma bogato i ugledno mesto u ovom delu Mediterana. Problemi su nastali kada su se kod Mahdije u XVI veku sukobili Španci i Turci. Španci su uspeli da osvoje grad, ali su 4 godine kasnije bili primorani da se povuku i tom prilikom su porušili džamiju Fatimida iz X veka, a na istom mestu je 1965. podignuta njena replika.

letovanje tunis mahdia


 

 

EL MOURADI MAHDIA – Preuzmi cenovnik

LOKACIJA

Hotel je smešten uz divnu peščanu plažu u srcu turističke zone. Od centra Mahdije udaljen oko 5 km. Transfer od aerodroma u Tunisu traje oko 4 sata, od Enfide oko 1 sat i 45 minuta, a od Monastira oko 1 sat.

HOTELSKA PONUDA

U hotelu se nalazi salon lepote, spa centar, thalasso centar, tursko kupatilo, sauna, teretana, poslovni centar, suvenirnica, diskoteka, ambulanta, menjačnica, prostorija za prtljag. Od ostalih sadržaja gostima su na raspolaganju: 4 restorana, 3 bara, mavarski caffe. Internet na recepciji (uz doplatu). Usluga pranja i peglanja veša (uz doplatu).

SOBE

Hotel ima 330 dvokrevetnih soba i 34 manja apartmana. Sobe su klimatizovane i imaju balkon ili terasu, kupatilo, telefon, fen za kosu, SAT tv, mini frižider i sef.

USLUGA

Polupansion i All inclusive usluga je na bazi švedskog stola.

SPORT I ZABAVA:

3 teniska terena, fudbalski teren, mini golf, odbojka na pesku, vodeni sportovi, bilijar, pikado, otvoren i zatvoren bazen, dečiji bazen. Animacija, mini klub za decu, mini disko.

 

 

 

EL MOURADI CAP MAHDIA – Preuzmi cenovnik

LOKACIJA

Hotel se nalazi u srcu turističke zone, smešten je uz more na prelepoj plaži od belog peska. Jednostavne, mavarske arhitekture jedno je od najboljih mesta za odmor i opuštanje u ovoj turističkoj zoni. Udaljen je oko 4 km od centra Mahdije. Transfer od aerodroma u Tunisu traje oko 4 sata, od Enfide oko 1 sat i 45 minuta, a od Monastira oko 1 sat.

HOTELSKA PONUDA

Hotel sadrži salon lepote, tursko kupatilo, poslovni centar, suvenirnicu, diskoteku, ambulantu, menjačnicu, prostoriju za prtljag, sef na recepciji (uz doplatu), Wi-fi u predvorju. Od ostalih sadržaja gostima su na raspolaganju: 2 restorana, 2 bara, mavarski caffe, pizzeria.

SOBE

Hotel ima 226 dvokrevetnih i 37 trokrevetnih soba, komforno i moderno uređenih. Sobe su klimatizovane, sa kupatilom, telefonom, SAT tv (daljinski uz depozit). Većina ima balkon/terasu.

USLUGA

All inclusive usluga je na bazi švedskog stola.

SPORT I ZABAVA

Otvoren bazen, dečiji bazen, 5 teniskih terena, višenamenski sportski teren, mini golf, centar za jahanje, odbojka na pesku, stoni tenis, bilijar, pikado. Animacija za decu, mini klub za decu, mini disko.

 

 

Program putovanja i cenovnik možete pogledati OVDE