Lisabon putovanje avionom 2021

Objavio: admin, u kategoriji: Evropske metropole

 

 

 

Lisabon – Obidoš – Batalja – Nazare – Sintra – Kabo da Roka – Kaškaiš – Eštoril – Fado veče

 

 

Lisabon putovanje avio – hotel / avio / takse / transfer
Opis Termin putovanja Hotel Redovna cena
Dan žena 04.03 – 08.03.2020. Hotel 3* 549 € 525 €
Proleće 25.03 – 29.03.2020. Hotel 3* 555 €
Uskrs 16.04 – 20.04.2020. Hotel 3* 619 €
Dan rada 29.04 – 03.05.2020. Hotel 3* 625 €
Dan rada 30.04 – 04.05.2020. Hotel 3* 625 €
Dan rada 01.05 – 05.05.2020. Hotel 3* 609 €
Proleće 28.05 – 01.06.2020. Hotel 3* 599 €
Jesen 15.10 – 19.10.2020. Hotel 3* 649 €

 

 

 

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Cene iz tabele su u evrima, po osobi.

 

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan BEOGRAD – FRANKFURT/MINHEN – LISABON 

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let za Frankfurt/Minhen (zavisno od termina putovanja) kompanijom Lufthansa. Dolazak u Frankfurt/Minhen i nastavak sa istog aerodroma za Lisabon kompanijom Lufthansa. Sletanje na aerodrom u Lisabonu (vreme leta ispod tabele). Po sletanju odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Istočna četvrt Park nacija, zvana Expo, sa šetalištem, žičarom i jednim od najvećih Okeanarijuma u svetu, odakle se pruža pogled na  most Vasko da Gama koji je dugačak 17.5 km, Avenija Republike sa  romantičnim zgradama u art deko stilu i arenom za borbu sa bikovima, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna neodoljivih i luksuznih prodavnica, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo, jedan od najlepših u Evropi, zapadna četvrt Belem, odakle je krenuo Vasko da Gama na prvo putovanje do Indije, manastir Svetog Žeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Svetog Visentea, zvana Belenska kula i spomenik Velikim prekookeanskim otkrićima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

2.dan LISABON – PEŠAČKO RAZGLEDANJE

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta – pešačka tura. Obilazak Trga Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika tamno sive i bele boje i spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo. Kada je veliki zemljotres uništio deo grada 1755. godine, tada je srušena i kraljevska palata koja se nalazila na trgu i zato se ovaj trg takođe zove palatin trg Tereiru du Pasu… Slobodno vreme. Noćenje.

 

3.dan LISABON – OBIDOŠ – BATALJA – NAZARE – LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta do Obidoša, šarmantnog, srednjovekovnog gradića, opasanog zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “The wedding city”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Batalju. Po dolasku, poseta dominikanskom manastiru iz 14. veka, remek-delu manuelinske umetnosti, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Nazare, živopisno ribarsko mestašce na obali Atlantskog okeana. Odlazak do vidikovca-Sitio, odakle se pruža spektakularan pogled na okean. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

 

4.dan LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku šetnja po centru… Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Kabo da Roku. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Nastavak vožnje uz obalu Atlantika. Nastavak putovanja ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Eštorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Eštoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.

 

5.dan LISABON – FRANKFURT/MINHEN – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak aviona za Beograd. Poletanje za Frankfurt/Minhen kompanijom Lufthansa (vreme leta ispod tabele). Sletanje na aerodrom u Frankfurtu/Minhenu i nastavak za Beograd sa istog aerodroma kompanijom Lufthansa. Dolazak u Beograd

 

 

Cena aranžmana uključuje:

-Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd –Frankfurt/Minhen– Lisabon– Frankfurt/Minhen – Beograd sa kompanijom Lufthansa

-Aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (165 evra, podložne su promeni)

-Smeštaj u hotelima sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim 1/1 i 1/2 sobama (1/2+1 sobe su na upit)

-Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu

-Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku

-Troškove organizacije putovanja

-Usluge pratioca grupe

-Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

 

 

 

Cena aranžmana ne uključuje:

-Međunarodno putno osiguranje

-Fakultativne izlete

-Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon i okolinu (uvedena za boravak u Lisabonu od 01.01.2016. godine, i plaća se na recepciji hotela) u iznosu od 2 € po osobi po noći

-Individualne troškove putnika

 

 

NAPOMENA:

-Prijave za fakultativne izlete vrše se iskljucivo u agenciji – plaćanje vodicu na destinaciji.

-Hotel Vip Berna 3* nema mogućnost 1/2+1 soba 

 

 

POPUSTI:

-Deca 0-2 godine plaćaju 30 €, u pratnji dve punoplatežne osobe

(nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)

 

-Deca 2-12 godina imaju popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe

(imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)

 

 

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 35% od cene aranžmana

 

 

 

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:

-Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

-Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 15 PLATIVIH PUTNIKA). Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

-Prijave za fakulativne izlete vrše se isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana.

 

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

-Pešačko razgledanje grada grada – 20 € odrasli / 10 € deca

-Sintra, Kabo Da Roka, Kaškaiš i Eštoril – 40 € odrasli / 25 € deca (U cenu nije uključena ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri)

-Obidoš, Batalja, Nazare – 60 € odrasli / 40 € deca (U cenu je uključena ulaznica za manastir Batalja)

-Fado veče – 50 € odrasli / 45 € deca (U cenu je uključena večera koja obuhvata predjelo, čorbu, glavno jelo-gde može da se bira između jela od ribe i jela od mesa, vino po želji i kafa)

 

 

 

CENE NEKIH OD ULAZNICA ZA INDIVIDUALNE OBILASKE ( podložne su promenama, popust za decu zavisi od institucije koja se obilazi ): Zamak Sv.Đorđa – 8.5 €, Manastir Sv.Žeronima – 10 €, Kraljevska palata u Sintri – 9 €

 

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA :

Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta:

 

 

Hotel Vip Berna 3*

Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona. Raspolaže sa 240 soba. Hotel poseduje restoran, bar, 5 konferencijskih sala, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

 

 

Hotel Vip Saldanha 4*

Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona. Raspolaže sa 54 soba. Hotel poseduje restoran, bar, konferencijsku salu, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

 

 

Hotel Executive Marquês Aparthotel 4* 

Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona. Raspolaže sa 84 soba. Hotel poseduje restoran, bar, konferencijsku sala, internet. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

 

 

Hotel Vip Zurique 3*

Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona. Raspolaže sa 252 soba. Hotel poseduje restoran, bar, bazen, 10 konferencijskih sala, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

 

 

Hotel Finicius Charme 3*

Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza kojim se vrlo lako stiže do svih većih znamenitosti Lisabona. Poseduje restoran, bar, parking, internet. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon i klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

 

 

Hotel Olissippo Marques de Sá 4*

Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza kojim se vrlo lako stiže do svih većih znamenitosti Lisabona. Poseduje restoran, bar, parking, internet. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon i klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

 

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :

-30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

-30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana