Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Lisabon putovanje avionom 2019

Objavio: admin, u kategoriji: Evropske metropole


 

Lisabon putovanje AVIO 2019
Opis Termin putovanja Hotel Redovna cena
Jesen 17.10 – 21.10.2019. Hotel 3* 429 €
Jesen 07.11 – 11.11.2019. Hotel 3* 399 €
Jesen 28.11 – 02.12.2019. Hotel 3* 375 €

 

 

 

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Cene iz tabele su u evrima, po osobi.

 

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan BEOGRAD – FRANKFURT – LISABON

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera br.710 dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let za Frankfurt kompanijom Lufthansa. Dolazak u Frankfurt i nastavak sa istog aerodroma za Lisabon kompanijom Lufthansa. Sletanje na aerodrom u Lisabonu (vreme leta ispod tabele). Po dolasku, odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Istočna četvrt Park nacija, zvana Expo, sa šetalištem, žičarom i jednim od najvećih Okeanarijuma u svetu, odakle se pruža pogled na most Vasko da Gama koji je dugačak 17.5 km, Avenija Republike sa romantičnim zgradama u art deko stilu i arenom za borbu sa bikovima, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna neodoljivih i luksuznih prodavnica, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, Trg Komersio na samoj obali reke Težo, jedan od najlepših u Evropi, zapadna četvrt Belem, odakle je krenuo Vasko da Gama na prvo putovanje do Indije, manastir Svetog Žeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Svetog Visentea, zvana Belenska kula i spomenik Velikim prekookeanskim otkrićima…Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

2.dan LISABON– OBIDOŠ – BATALJA – NAZARE – ALKOBASA- LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog odlaska do Obidoša, šarmantnog, srednjovekovnog gradića, opasanog zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “The wedding city”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Batalju. Po dolasku, poseta dominikanskom manastiru iz 14. veka, remek-delu manuelinske umetnosti, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Nazare, živopisno ribarsko mestašce na obali Atlantskog okeana. Odlazak do vidikovca-Sitio, odakle se pruža spektakularan pogled na okean. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Alkobasu, gradić koji je dobio ime po dve reke, Alkove i Basa. U središtu grada nalazi se istoimeni manastir, jedan od najvažnijih manastira u Portugalu. Osnovao ga je prvi portugalski kralj, Afonso Enrikeš u slavu pobede nad Mavarima. Obilazak crkve manastirskog kompleksa Alkobase. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon. Noćenje.

 

3.dan LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog odlaska do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku, obilazak Sintre: šetnja po centru Sintre…Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Kaškaiš. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Dolazak u Kaškaiš, nekadašnje ribarsko selo koje je postalo slavno kada je krajem 19. veka postalo odmaralište kraljevske porodice. Danas je popularno letovalište. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Eštoril, u kome se nalazi jedan od najvećih evropskih kazina. Poznat je po brojnim luksuznim hotelima i igralištima za golf. Povratak u Lisabon. Noćenje.

 

4.dan LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče(veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.

 

5.dan LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom; polazak aviona za Beograd (pogledati vreme u tabeli). Poletanje za Frankfurt kompanijom Lufthansa (vreme leta ispod tabele). Sletanje na aerodrom u Frankfurt i nastavak za Beograd sa istog aerodroma kompanijom Lufthansa. Dolazak u Beograd. (Kraj usluga)

 

 

Cena aranžmana uključuje:

-Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd –Frankfurt – Lisabon

-Smeštaj u izabranom hotelu prema tabeli na bazi 4 noćenja sa doručkom

-Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu

-Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku

-Troškove organizacije putovanja

-Usluge pratioca grupe

-Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

 

 

Cena aranžmana ne uključuje:

-Avionske takse, oko 165 € na dan objavljivanja programa (avionske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama)

-Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon (oko 1€ dnevno)

-Fakultativne izlete

-Međunarodno putno osiguranje 

-Individualne troškove putnika

 

 

NAPOMENA:

-Prijave za fakultativne izlete vrše se iskljucivo u agenciji – plaćanje vodicu na destinaciji.

-Hotel Vip Berna 3* nema mogućnost 1/2+1 soba 

 

 

POPUSTI:

-Deca 0-2 godine plaćaju 30 €, u pratnji dve punoplatežne osobe

(nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)

 

-Deca 2-12 godina imaju popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe

(imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)

 

 

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 35% od cene aranžmana

 

 

 

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:

-Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

-Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 15 PLATIVIH PUTNIKA). Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

-Prijave za fakulativne izlete vrše se isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana.

 

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

-Sintra, Kabo Da Roka, Kaškaiš i Eštoril – 40 € odrasli / 35 € deca

(U cenu nije uključena ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri)

 

-Obidoš, Batalja, Nazare, Alkobasa – 60 € odrasli / 55 € deca

(U cenu je uključena ulaznica za manastir Batalja)

 

-Fado veče – 45 € odrasli / 40 € deca

( U cenu je uključena večera koja obuhvata predjelo, čorbu, glavno jelo-gde može da se bira između jela od ribe i jela od mesa, vino po želji i kafa)

 

 

CENE NEKIH OD ULAZNICA ZA INDIVIDUALNE OBILASKE ( podložne su promenama, popust za decu zavisi od institucije koja se obilazi ): Zamak Sv.Đorđa – 8.5 €, Manastir Sv.Žeronima – 10 €, Kraljevska palata u Sintri – 9 €

 

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA :

Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta:

 

 

Hotel Vip Berna 3*

Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona. Raspolaže sa 240 soba. Hotel poseduje restoran, bar, 5 konferencijskih sala, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

 

 

Hotel Vip Zurique 3*

Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona. Raspolaže sa 252 soba. Hotel poseduje restoran, bar, bazen, 10 konferencijskih sala, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

 

 

Hotel Finicius Charme 3*

Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza kojim se vrlo lako stiže do svih većih znamenitosti Lisabona. Poseduje restoran, bar, parking, internet. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon i klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

 

 

Hotel Olissippo Marques de Sá 4*

Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza kojim se vrlo lako stiže do svih većih znamenitosti Lisabona. Poseduje restoran, bar, parking, internet. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon i klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

 

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :

-30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

-30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1.5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo).