Madrid putovanje avionom cena 2021

Objavio: admin, u kategoriji: Evropske metropole

 


 

 

OBILASCI:  MADRID – TOLEDO – SEGOVIA – SAN LORENCO DE EL ESCORIAL

 

 

Madrid avio 2020 hotel/avio/takse/transfer/vodič
Termin putovanja Hotel Ukupna cena po osobi
16.02 – 19.02.2020. Hotel 4* 499 € 399 €
15.04 – 19.04.2020. Hotel 4* 559 € – 4 noćenja
29.04 – 03.05.2020. Hotel 4* 629 € – 4 noćenja
17.05 – 20.05.2020. Hotel 4* 495 €
23.08 – 26.08.2020. Hotel 4* 489 €
20.09 – 23.09.2020. Hotel 3* 539 €

 

 

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan rezervacije

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan  BEOGRAD  –  MADRID

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let direktno za Madrid kompanijom Air Serbia. Sletanje na aerodrom u Madridu (vreme leta ispod tabele). Panoramsko razgledanje grada: avenija La Castellana, Kapija Evrope, stadion Santiago Bernabeu, kvart Salamanca, Plaza Cibeles, Puerta de Alcala, Retiro park, Paseo del Prado i muzejski trougao, ulica Gran Via i Španski trg sa čuvenim Servantesovim junacima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: Kraljevska palata, katedrala Almudena, calle Mayor, Plaza Mayor, poslastičarnica San Gines čuvena po tradicionalnim ćurosima, manastir bosonogih princeza, Plaza del Callao, a zatim i glavni gradski trg Puerta del Sol sa svojim nultim kilometrom od koga se mere sve razdaljine unutar Španije. Slobodno vreme. Noćenje.

 

2.dan  MADRID – TOLEDO – MADRID  

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Toledo. Toledo je srednjovekovna prestonica Španije i pravi dragulj u španskoj kruni. Udaljen je oko 70 km od Madrida, a prema legendi osnovali su ga jevrejski kolonisti 540. godine pre nove ere. Procvat doživljava za vreme Mavarske vladavine kada su pripadnici svih religija živeli složno i zajedno, pa se zbog te tada neuobičajene verske tolerancije ovde danas na malom prostoru mogu videti  neke od najznačajnijih španskih crkava, sinagoga i džamija. Toledo je u XVI veku izgubio status glavnog grada, ali je dobio El Greka, čuvenog grčkog umetnika koji je svojim delima ostavio neizbrisiv trag u istoriji Toleda i svetske umetnosti. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3.dan MADRID – SEGOVIA – MADRID

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Segoviu, koja je jedan od najzačajnijih gradova stare Kastilje i čiji je simbol jedan od najbolje očuvanih akvadukata na svetu, starog 2000 godina kojim je čak i u 20. veku voda dopremana u grad. Centralni deo grada nalazi se na UNESCO listi Svetske kulturne baštine. Glavne znamenitosti grada su rimski akvadukt, srednjovekovni dvorac Alkazar, Gotička katedrala. Šetnjom centralnim gradskim ulicama obilazi se trg Placa Major na kome se nalazi velelepna i jedna od najvećih katedrala na svetu. Slobodno vreme. Povratak u Madrid.  Noćenje.

 

4.dan MADRID – SAN LORENCO DE EL ESCORIAL  – MADRID

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do San Lorenco de El Escorial koji je udaljen od Madrida oko 45 km. Escorial je impozantan kompleks koji predstavlja istorijsku rezidenciju španskih kraljeva i simbol je španske moći u XVI veku, a svojevremeno je služio i kao manastir, muzej i  škola. Kompleks je sagrađen sredinom XVI veka od strane Filipa II, a danas se nalazi na UNESCO listi Svetske kulturne baštine. Obavezna prijava u agenciji. Povratak u Madrid. Slobodno vreme do transfera. Transfer na aerodrom. Let za Beograd sa kompanijom Air Serbia. Dolazak u Beograd

 

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

-povratni avionski prevoz na relaciji Beograd – Madrid – Beograd kompanijom Air Serbia

-aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (116 evra, podložne su promeni)

-smeštaj u Madridu (3 ili 4 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 i 1/2+1 sobama

-transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Madridu prema programu

-panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku

-troškove organizacije putovanja

-usluge licenciranog vodiča na destinaciji

 

 

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

-individualno međunarodno zdravstveno osiguranje

-ulaznice i fakultativne izlete

-individualne troškove putnika

 

 

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  25% od cene aranžmana

 

POPUSTI:

-deca od 0 – 2 godine plaćaju 25 €, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)

-deca od 2 – 12 godina imaju popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)

-treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

 

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

-Toledo – 65 € odrasli,  55 € deca

-El Eskorijal – 70 € odrasli, 50 € deca (sa ulaznicama) – obavezna prijava u agenciji

-Pešačko razgledanje Madrida – 20 € odrasli,  10 € deca

-Segovia – 65 € odrasli,  50 € deca (sa ulaznicom za Alkazar) – obavezna prijava u agenciji

 

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

-30% aranzmana prilikom rezervacije i cele aerodromske takse a ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja

-30% aranzmana prilikom rezervacije a ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana bez kamate

 

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Hotel Rafael Ventas 4* –  Hotel se nalazi u jednoj od najpoznatijih avenija Madrida, calle Alcala, poznatoj i po mnogobrojnim prodavnicama i restoranima. U neposrednoj blizini je i čuvena zgrada Las Ventas, arena u kojoj se održavaju koride. Od glavnog gradskog trga Sol, hotel je udaljen nekoliko stanica vožnje metroom, direktnom linijom. Metro stanica El Carmen je udaljena svega 100 m od hotela.

Sobe: Hotel raspolaže sa 111 soba, svaka ima kupatilo, klima uređaj, SAT TV, mini bar, internet konekciju (uz doplatu), sef i fen. Hotelski sadržaj: U sastavu hotela je El Capote restoran u kome se poslužuju tradicionalna španska i internacionalna jela i bar. Na raspolaganju su i parking i WI FI internet uz doplatu.