Rim doček Nova Godina avionom 2020

Objavio: admin, u kategoriji: Nova Godina

 


 

 

C E N A – Program br.1 – 28.12.2019 – 5 dana:

 

Paket aranžman / avionski prevoz, aerodromske takse, smeštaj i obilasci
Hotel Termin putovanja Ukupna cena po osobi Vreme leta
Hotel 3* 28.12 – 01.01.2020. 519 € 499€ 28.12 – 6:15h / 01.01 – 20:25h

 

 

C E N A – Program br.2 – 30.12.2019 – 5 dana:

 

Paket aranžman / avionski prevoz sa uračunatim aerodromskim taksama, smeštaj i obilasci
Hotel Termin putovanja Ukupna cena po osobi Vreme leta
Hotel 3* 30.12 – 03.01.2020 549 € 529€ 30.12 – 13:15h / 03.01 – 10:50h

 

 

 

 

OBILASCI:  Rim – Koloseum i Forum – Vatikan – Rim noću –  Tivoli

 

 

PROGRAM PUTOVANJA – broj 1:

 

 

1.dan. 28.12.2019. BEOGRAD – RIM

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja aviona. Planirano vreme leta 06:15h kompanijom Air Serbia (proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme). Doček i panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem na srpskom jeziku. Transfer u hotel i smeštaj. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: Termini, crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), forum Romanum sa Koloseumom, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, Fontana Di Trevi, Španski trg, Panteon, Trg Navona… Noćenje.

 

2.dan. 29.12.2019. RIM – KOLOSEUM I FORUM

Doručak.  Slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Koloseum i Forum. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar koji oživljava atmosferu najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora; brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova… OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI PRILIKOM REZERVACIJE. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

3,dan. 30.12.2019. RIM – VATIKAN – RIM NOĆU

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost organzovanja fakultativne posete Vatikanskim muzejima, Sikstinskoj kapeli i crkvi Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pieta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka  antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo… Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju tavanicu je oslikao čuveni Mikelanđelo. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI PRILIKOM REZERVACIJE. Slobodno vreme. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u boemsku četvrt Rima – Trastevere. Šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barova i restorana sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom.. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

4,dan. 31.12.2019. RIM – TIVOLI – RIM

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost organzovanja fakultativnog izleta u Tivoli i poseta fontanama kompleksa Villa D’ Este. U njoj je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i mnogobrojne čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Povratak u Rim. Slobodno vreme. Individualni doček Nove godine. Individualni povratak u hotel. Noćenje.       

 

5,dan. 01.01.2020. RIM – BEOGRAD

Doručak.  Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom. Polazak aviona za Beograd (planirano vreme leta 20:25h). Dolazak u Beograd .        

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

-avionski prevoz sa uračunatim aerodromskim taksama, na relaciji Beograd – Rim – Beograd kompanijom Alitalia

-smeštaj u Rimu (4 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u odabranom hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama

-autobuski transfer aerodrom-hotel-aerodrom sa panoramskim razgledanjem grada na srpskom jeziku

-troškove organizacije i vođenja aranžmana

-usluge licenciranog vodiča

 

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

-međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka

-ulaznice i fakultativne izlete

-obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3 * – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * – 6 € po noćenju / po osobi

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA –  broj 2

 

 

 

OBILASCI: Rim – Rim noću – Koloseum i Forum – Tivoli – Napulj – Vatikan

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan. 30.12.2019. BEOGRAD – RIM – RIM NOĆU

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja aviona. Planirano vreme leta 11:40h kompanijom Al Italia (proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme). Doček i panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem na srpskom jeziku. Transfer u hotel i smeštaj. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: Termini, crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), forum Romanum sa Koloseumom, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, Fontana Di Trevi, Španski trg, Panteon, Trg Navona… U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u boemsku četvrt Rima – Trastevere. Šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barova i restorana sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom.. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Noćenje.

 

2.dan. 31.12.2019. RIM – KOLOSEUM I FORUM – TIVOLI – RIM

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Koloseum i Forum. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar koji oživljava atmosferu najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora; brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova… OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI PRILIKOM REZERVACIJE. U drugom delu dana mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Tivoli i poseta fontanama kompleksa Villa D’ Este. U njoj je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i mnogobrojne čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Povratak u Rim. Slobodno vreme. Individualni doček Nove godine. Individualni povratak u hotel. Noćenje.    

 

3.dan. 01.01.2020. RIM NAPULJ – RIM

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Napulja, najvećeg grada južne Italije i sedišta regije Kampanije. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Pasaž Umberta I, trgovačka ulica Toledo… Nakon obilaska slobodno vreme. Povratak u Rim u večernjim časovima. Noćenje.

 

 4.dan. 02.01.2019. RIM – VATIKAN

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost organzovanja fakultativne posete Vatikanskim muzejima, Sikstinskoj kapeli i crkvi Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pieta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka  antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo… Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju tavanicu je oslikao čuveni Mikelanđelo. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI PRILIKOM REZERVACIJE. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

5.dan. 03.01.2019. RIM – BEOGRAD

Doručak.  Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom; polazak aviona za Beograd (planirano vreme leta 09:15h). Dolazak u Beograd .       

 

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

-avionski prevoz sa uračunatim aerodromskim taksama, na relaciji Beograd – Rim – Beograd kompanijom Alitalia

-smeštaj u Rimu (4 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u odabranom hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama

-autobuski transfer aerodrom-hotel-aerodrom sa panoramskim razgledanjem grada na srpskom jeziku

-troškove organizacije i vođenja aranžmana

-usluge licenciranog vodiča

 

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

-međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka

-ulaznice i fakultativne izlete

-obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3 * – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * – 6 € po noćenju / po osobi

 

 

POPUSTI:

-deca od 0 – 2 godine plaćaju 25€ u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)

-deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)

-treća odrasla osoba u sobi 1/2 +1 popust 5%

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 160 €

 

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 10 putnika):

-Vatikan (sa ulaznicom) – 45 € odrasli/35€ deca-odlazak metroom/ – odlazak metroom, karta uključena u cenu, povratak individualni

-Tivoli (sa ulaznicom) – 55 € odrasli /45 € deca

-Pešačko razgledanje grada – 20 € / 10 € deca

-Napulj – 35 € odrasli /25 € deca

 

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

-Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

-Prijave za fakulativne izlete vrše se isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana.

-Za organizaciju fakultativnih izleta odgovoran ino-partner.

 

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :

-30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

-30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana do 15.04.2020.