Zimovanje Švajcarska 4 doline 2020

Objavio: admin, u kategoriji: Švajcarska zimovanje

4 Doline sa 412km uredenih ski staza i razlikom u nadmorskoj visini od 1400 do 3300 metara su najveci ski region u Švajcarskoj i jedan od najvecih u Evropi. Skoro 100 ski liftova povezuje doline Nendaz, Veysonnaz, Verbier, Thyon i La Tzoumaz u jednu jedinstvenu skijašku regiju. Zahvaljujuci skoro 118 ski staza ovaj region pruža idealne usluve za sve tipove skijaša i bordera, od pocetnika pa do profesionalaca. Sa glecera Mont-Fort koji se nalazi na 3300 metara nadmorske visine pruža se jedan od možda najlepših pogleda na Alpe. Veysonnaz je autenticno švajcarsko mesto koje se nalazi u srcu 4 Doline na 1300 metara nadmorske visine. Smeštaji u vecini slucajeva su u obliku planinskih šalea koji mu daju poseban šmek. Na legendarnoj stazi Piste de L’Ours je organizovano oko 30 trka svetskog kupa. 


 

 

Zimovanje Švajcarska skijanje 4 doline 2019/2020

logo-4Vallees

 

 

Rezidencija Nendaz

Smeštena na 1.400 metara nadmorske visine, u mestu Nendaz u srcu skijaške regije 4 Doline. Ova moderna rezidencija nalazi se samo 100 metara od gondole Haute-Nendaz, i ima direktan pristup ski stazama iz skijašnice. Svi apartmani imaju balkon s pogledom na dolinu reke Rone ili okolne vrhove Alpa.

Smeštaj je moguć 1/4, 1/6, 1/8, 1/10 – ktevetnim aparmanima. Svaki apartman je prostran i potpuno opremljen. Sadrže kompletno opremljenu kuhinju, dnevni boravak sa trpezarijom, spavaću sobu ili sobe, kablovski TV,  kupatilo, toalet i balkon.

Prodavnice i restorani u centru sela su na 5 minuta hoda. Besplatan bežični internet je dostupan u prijemnom delu, na recepciji u prepodnevnim satima. Upotreba saune za sve članove SkiBusa je besplatna. Postoji besplatan parking ispred rezidencije.

 

 

 

Apartmani Veysonnaz

Apartmani Veysonnaz se nalaze u raznim rezidencijama rasmeštenim duž glavne ulice, udaljenim od 50 do 400m od polazne stanice gondole. Gostima je na raspolaganju je i besplatan shuttle bus.

Iz gotovo svih apartmana, kao i iz celog mesta Veysonnaz, pruža se fascinantan i nestvaran pogled na dolinu Siona. Gosti Veysonnaza imaju na raspolaganju besplatno korišćenje zatvorenog gradskog bazena.

Svi apartmani i studiji iste strukture, slične su površine i kategorizacije, sa različitim varijetetima u pogledu nameštaja, rasporeda prostorija i izgleda i dizajna. Slede opisi prosečnih apartmana i studija svih struktura, koji se mogu zateći u brojnim rezidencijama naselja Veysonnaz.

 

Apartman 1/4 –  Studio

Površine oko 25m². Dnevna soba sa krevetom na razvlačenje za dve osobe. U ulaznom delu apartmana krevet na sprat za dve osobe. Kuhinja opremljena šporetom, rernom, frižiderom, aparat za kafu, potrebno posuđe. Kupatilo sa kadom ili tuš kabinom i WC-om. Najčešće sa balkonom – terasom.

 

Apartman 1/4 –  2-Prostorni

Površine oko 30m². Dnevna soba sa krevetom na razvlačenje za dve osobe. Spavaća soba sa francuskim ili dva odvojena ležaja ili krevetima na sprat za dve osobe. Kuhinja opremljena šporetom, rernom, frižiderom, aparat za kafu, potrebno posuđe. Kupatilo sa kadom ili tuš kabinom i WC-om. Najčešće sa balkonom – terasom.

 

Apartman 1/6 –  2-Prostorni

Površine oko 35m². Dnevna soba sa krevetom na razvlačenje za dve osobe. Spavaća soba sa francuskim ili dva odvojena ležaja. U ulaznom delu apartmana krevet na sprat za dve osobe. Kuhinja opremljena šporetom, rernom, frižiderom, aparat za kafu, potrebno posuđe. Kupatilo sa kadom ili tuš kabinom i WC-om. Najčešće sa balkonom – terasom.

 

Apartman 1/6 –  3-Prostorni

Površine oko 40m². Dnevna soba sa krevetom na razvlačenje za dve osobe. Spavaća soba sa francuskim ili dva odvojena ležaja. Druga spavaća soba sa krevetima na sprat za dve osobe. Kuhinja opremljena šporetom, rernom, frižiderom, aparat za kafu, potrebno posuđe. Kupatilo sa kadom ili tuš kabinom i WC-om. Najčešće sa balkonom – terasom.

 

Apartman 1/8 –  3-Prostorni

Površine oko 50m². Dnevna soba sa krevetom na razvlačenje za dve osobe. Spavaća soba sa francuskim ili dva odvojena ležaja. Druga spavaća soba sa dva odvojena ležaja ili krevetima na sprat za dve osobe. U ulaznom delu apartmana krevet na sprat za dve osobe. Kuhinja opremljena šporetom, rernom, frižiderom, aparat za kafu, potrebno posuđe. Kupatilo sa kadom ili tuš kabinom i WC-om. Najčešće sa balkonom – terasom.

 

 

 

Rezidencija Plein Ciel 4*

 

nalazi se u samom centru Veysonnaz-a. Nudi odličan komfor (kategorisan sa 4 zvezdice) sa neverovatnim pogledom na Alpe i dolinu Rone. Početna stanica ski lifta je udaljena 300 metara. U rezidenciji se nalaze četvorokrevetni, šestokrevetni, osmokrevetni i desetokrevetni apartmani izuzetnmo konforni i bogato opremljeni.

 

 

B4 apatmani- površine oko 50m²

– Dnevni boravak – ležaj za dve osobe, plazma TV sa kablovskom, DVD-plejer.

– Kuhinja opremljena šporetom sa keramičkom pločom, rerna, mikrotalasna , toster, aparat za kafu, mašina za pranje sudova.

– Ulazni deo apartmana sa krevetima na sprat za dve osobe.

– Spavaca soba sa dva odvojena kreveta ili francuskim ležajem, kupatilo sa kadom i WC-om.

– Balkon, najčešće sa panoramskim pogledom na dolinu reke Rone.

 

C4 apatmani- površine oko 80m²

– Dnevni boravak – ležaj za dve osobe, plazma TV sa kablovskom, DVD-plejer.

– Kuhinja opremljena šporetom sa keramičkom pločom, rerna, mikrotalasna , toster, aparat za kafu, mašina za pranje sudova.

– Ulazni deo apartmana sa krevetima na sprat za dve osobe.

– Spavaca soba sa dva odvojena kreveta ili francuskim ležajem, kupatilo sa kadom i WC-om.

– Druga spavaca soba sa dva odvojena kreveta, drugo kupatilo sa tuš kabinom i WC-om.

– Balkon, najčešće sa panoramskim pogledom na dolinu reke Rone.

 

 

 

 

 

 

Sedmodnevno skijanje u čuvene 4 Doline – najvećem i najpoznatijem švajcarsom ski domenu, koji se sastoji od pet međusobno povezanih skijališta u jedan kompletno zaokruženi ski sistem, koji sadrži impozantnih 420km uređenih ski staza. Zimujući u ovom ski domenu imaćete priliku skijati na čuvenim skijalištima: Verbier, Nendaz, Veysonnaz, Thyon i Tzoumaz. Osetite šta znači skijanje u Švajcarskoj i to zimujući u zvanično najboljem švajcarskom ski centru – 4 Vallees  (4 Doline), čiji najviši vrh Mont Fort izlazi do izuzetnih 3330m/nv.

 

Smeštaj je u odgovartajućim apartmanima u mestima Nendaz i Veysonnaz.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

– 01. januar – petak.  Polazak iz Beograda u popodnevnim satima.

– 02. januar – subota. U popodnevnim časovima, u zavisnosti od mesta gde je izabran smeštaj, dolazak u Nendaz ili Veysonnaz, te raspoređivanje i smeštaj u odgovarajuće apartmane.

– 03 – 08. januar. Šestodnevno skijanje u ski domenu 4 Doline. Osnovni skipas (Prinste skipas), koji je u ceni aranžmana, omogućava skijanje u oblasti Nendaz-Veysonnaz-Thyon. Oni koji žele skijati ceo ski domen 4 Doline, moraće izvršiti proširenje skipasa uz odgovarajuću doplatu.

– 09. januar – subota. Pripremanje za povratak. Raspremanje i sređivanje apartmana. Odjavljivanje apartmana (check-out). Nakon razduživanja apartmana polazak za Beograd. Neposredno ispred Milana, poseta jednom od najvećih outlet tržnih centara u Italiji – Vicolungo.

– 10. januar – nedelja, Dolazak za Beograd u popodnevnim satima.

 

* Skijašima će u toku boravka biti organizovan fakultativni izlet u gradić Sion, koji leži u dubokoj dolini vidljivoj sa gotovo celog skijališta Nendaz-Veysonnaz. Mnogima koji budu imali prilike da skijaju u 4 Doline, fascinantni pogled na dolinu u kojoj leži Sion, ostaće sigurno upamćen, kao jedan od najlepših za života.

 

 

FIRST MINUTE CENA paketa po osobi iznosi:

1a.) VARIJANTA 1 – mesto Veyonnaz – apartnami 3* – razne rezidencije (0-400m udaljenosti od ski staza):

– Smeštaj u 8-krevetnim apartmanima + prevoz + šestodnevni ski pas – 309 evra.

– Smeštaj u 6-krevetnim dvoprostornim apartmanima + prevoz + šestodnevni ski pas – 329 evra.

– Smeštaj u 6-krevetnim troprostornim apartmanima + prevoz + šestodnevni ski pas – 339 evra.

– Smeštaj u 4-krevetnim apartmanima + prevoz + šestodnevni ski pas – 349 evra.

– Smeštaj u 4-krevetnim studijima + prevoz + šestodnevni ski pas – 339 evra.

– Smeštaj u 3-krevetnim studijima + prevoz + šestodnevni ski pas – 359 evra.

– Smeštaj u 2-krevetnim studijima + prevoz + šestodnevni ski pas – 419 evra.

 

2.) Varijanta 2 – mesto Nendaz – Rezidencija Nendaz (nalazi se na samoj ski stazi):

– Smeštaj u 12-krevetnim apartmanima + prevoz + šestodnevni ski pas – 339 evra.

– Smeštaj u 8-krevetnim apartmanima + prevoz + šestodnevni ski pas – 355 evra.

– Smeštaj u 6-krevetnim dvoprostornim apartmanima + prevoz + šestodnevni ski pas – 359 evra.

– Smeštaj u 6-krevetnim troprostornim apartmanima + prevoz + šestodnevni ski pas – 369 evra.

– Smeštaj u 4-krevetnim studijima + prevoz + šestodnevni ski pas – 369 evra.

 

DOPLATA:

Smeštaj je u odabranim apartmanima (Varijanta 1 ili Varijanta 2), a gore navedena cena je izražena po osobi u slučaju da je apartman u potpunosti popunjen, tj. da je u njemu smešteno onoliko ljudi koliko apartman poseduje kreveta. U slučaju da u apartmanima boravi manji broj osoba, potrebno je izvršiti odgovarajuću doplatu za prazan krevet i to:

– Smeštaj 11 osoba u 12-krevetnom apartmanu Nendaz – 10 evra.

– Smeštaj 10 osoba u 12-krevetnom apartmanu Nendaz – 25 evra.

– Smeštaj 9 osoba u 10-krevetnom apartmanu Nendaz – 15 evra.

– Smeštaj 8 osoba u 10-krevetnom apartmanu Nendaz – 35 evra.

– Smeštaj 7 osoba u 8-krevetnom apartmanu Veysonnaz / Nendaz – 15 evra.

– Smeštaj 6 osoba u 8-krevetnom apartmanu Veysonnaz / Nendaz – 35 evra.

– Smeštaj 5 osoba u 6-krevetnom apartmanu Veysonnaz / Nendaz – 25 evra.

– Smeštaj 4 osoba u 6-krevetnom apartmanu Veysonnaz / Nendaz – 55 evra.

– Smeštaj 3 osobe u 4-krevetnom apartmanu Veysonnaz / Nendaz – 35 evra.

– Smeštaj 2 osobe u 4-krevetnom apartmanu Veysonnaz / Nendaz – 120 evra.

 

Uplata aranžmana je u dinarima, po srednjem kursu banke na dan uplate.

 

Za ovaj aranžman obezbeđen je polazak iz Podgorice. Cena aranžmana za polazak iz Pogorice se uvećava za 40 evra.

 

Aranžman obuhvata:

– Prevoz na relacijii Beograd – Veysonnaz / Nendaz – Beograd.

– Sedmodnevni smeštaj u izabranim apartmanima u mestima Veysonnaz ili Nendaz.

– Za putnike koji su odabrali smeštaj u mestu Veysonnaz, na raspolaganju je zatvoreni bazen ski centra Veysonnaz.

– Šestodnevni “Printse” ski pas, koji uključuje skijašku oblast Nendaz-Veyonnaz-Thyon sa 200km staza. Oni koji žele da skijaju ceo ski domen 4 Doline, mogu da izvrše odgovarajuću doplatu za proširenje skipasa.

 

Ski pas 4 Doline: Doplata za proširenje osnovnog, “Printse” 6-dnevnog skipasa, na 6-dnevni skipas koji uključuje ceo ski region 4 Doline iznosi 85 evra.

 

Boravišna taksa: U cenu nije uračunata boravišna taksa koja se plaća direktno na recepcijama izabranih smeštajnih objekata. Odrasli – 2 CHF po osobi dnevno. Deca 6-15 godina – 1 CHF po osobi dnevno. Deca mlađa od 6 godina ne plaćaju boravišnu taksu.

 

Posteljina i peškiri: Ukoliko ne želite da nosite sopstvenu posteljinu i peškire, moraćete da ih rentirate. Renta posteljine staje 18 CHF, a peškira 7 CHF. Naša preporuka je da ipak nosite sopstvenu posteljinu i peškire.

 

Depozit: Depozit za apartmane je neophodno ostaviti pre ulaska u smeštaj i iznosi 300 CHF, odnosno 200 evra po apartmanu, a plaća se gotovinski na recepciji. Ukoliko posedujete deviznu kreditnu karticu, depozit se može regulisati i blokiranjem sredstava na kartice u navedenom iznosu. Depozit se dobija natrag na kraju boravka, prilikom razduživanja apartmana.

 

Završno čišćenje: Apartman je, od strane gostiju, neposredno pre razduživanja, potrebno srediti, očistiti i dovesti u red da bude u stanju kakav je bio pre ulaska. Ukoliko želite za to angažovati službu za čišćenje, moraćete dodatno platiti tu uslugu.

 

NAPOMENA: Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Da postanete novi član udruženja doplata je 10€.

Za ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja agencije SkiBus travel. Organizator putovanja je Turistička agencija SkiBus travel Beograd, Makedonska 28, licenca otp 45/2012.

 

 

 

 

 

 

Sedmodnevno skijanje u čuvene 4 Doline – najvećem i najpoznatijem švajcarsom ski domenu, koji se sastoji od pet  međusobno povezanih skijališta u jedan kompletno zaokruženi ski sistem, koji sadrži impozantnih 420km uređenih ski staza. Zimujući u ovom ski domenu imaćete priliku skijati u čuvenim skijalištima: Verbier, Nendaz, Veysonnaz, Thyon i Tzoumaz. Osetite šta znači skijanje u Švajcarskoj i to zimujući u zvanično  najboljem švajcarskom ski centru – 4 Vallees  (4 Doline), čiji najviši vrh Mont Fort izlazi do izuzetnih 3330m/nv.

 

 

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

– 04. mart – petak.  Polazak iz Beograda u popodnevnim satima.

– 05. mart – subota. Dolazak u popodnevnim časovima u Veysonnaz, te raspoređivanje i smeštaj u odgovarajuće apartmane.

– 06 – 11. mart. Šestodnevno skijanje u ski domenu 4 Doline. Osnovni skipas (Prinste skipas), koji je u ceni aranžmana, omogućava skijanje u oblasti Nendaz-Veysonnaz-Thyon. Oni koji žele skijati ceo ski domen 4 Doline, moraće izvršiti proširenje skipasa uz odgovarajuću doplatu.

– 12. mart – subota. Pripremanje za povratak. Raspremanje i sređivanje apartmana. Odjavljivanje apartmana (check-out). Nakon razduživanja apartmana polazak za Beograd. Neposredno ispred Milana, poseta jednom od najvećih outlet tržnih centara u Italiji – Vicolungo.

– 13. mart – nedelja, Dolazak u Beograd u ranim popodnevnim satima.

 

* Skijašima će u toku boravka biti organizovan fakultativni izlet u gradić Sion, koji leži u dubokoj dolini vidljivoj sa gotovo celog skijališta Nendaz-Veysonnaz. Mnogima koji budu imali prilike skijatu u 4 Doline, fascinantni pogled na dolinu u kojoj leži Sion, ostaće sigurno upamćen, kao jedan od najlepših za života.

 

FIRST MINUTE CENA paketa po osobi iznosi:

Veyonnaz – apartnami 3* – razne rezidencije (0-400m udaljenosti od ski staza):

– Smeštaj u 8-krevetnim apartmanima + prevoz + šestodnevni ski pas – 319 evra.

– Smeštaj u 6-krevetnim dvoprostornim apartmanima + prevoz + šestodnevni ski pas – 339 evra.

– Smeštaj u 6-krevetnim troprostornim apartmanima + prevoz + šestodnevni ski pas – 349 evra.

– Smeštaj u 4-krevetnim apartmanima + prevoz + šestodnevni ski pas – 359 evra.

– Smeštaj u 4-krevetnim studijima + prevoz + šestodnevni ski pas – 349 evra.

– Smeštaj u 3-krevetnim studijima + prevoz + šestodnevni ski pas – 369 evra.

– Smeštaj u 2-krevetnim studijima + prevoz + šestodnevni ski pas – 429 evra.

 

Smeštaj je u odabranim apartmanima, a gore navedena cena je izražena po osobi u slučaju da je apartman u potpunosti popunjen, tj. da je u njemu smešteno onoliko ljudi koliko apartman poseduje kreveta. U slučaju da u apartmanima boravi manji broj osoba, potrebno je izvršiti odgovarajuću doplatu za prazan krevet i to:

– Smeštaj 7 osoba u 8-krevetnom apartmanu doplata po osobi iznosi – 15 evra.

– Smeštaj 6 osoba u 8-krevetnom apartmanu doplata po osobi iznosi – 35 evra.

– Smeštaj 5 osoba u 6-krevetnom apartmanu doplata po osobi iznosi – 25 evra.

– Smeštaj 4 osoba u 6-krevetnom apartmanu doplata po osobi iznosi – 55 evra.

– Smeštaj 3 osobe u 4-krevetnom apartmanu doplata po osobi iznosi – 35 evra.

– Smeštaj 2 osobe u 4-krevetnom apartmanu doplata po osobi iznosi – 120 evra.

 

Uplata aranžmana je u dinarima, po srednjem kursu Banke Intesa na dan uplate.

 

 

Za ovaj aranžman organizovan je polazak iz Loznice. Cena aranžmana za polazak iz Loznice uvećava se za 15 evra.

 

Aranžman obuhvata:

– Prevoz na relacijii Beograd – Veysonnaz / Nendaz – Beograd.

– Sedmodnevni smeštaj u izabranim apartmanima u mestima Veysonnaz ili Nendaz.

– Za putnike koji su odabrali smeštaj u mestu Veysonnaz, na raspolaganju je zatvoreni bazen ski centra Veysonnaz.

– Šestodnevni “Printse” ski pas, koji uključuje skijašku oblast Nendaz-Veyonnaz-Thyon sa 200km staza. Oni koji žele da skijaju ceo ski domen 4 Doline, mogu da izvrše odgovarajuću doplatu za proširenje skipasa.

 

Ski pas 4 Doline: Doplata za proširenje osnovnog, “Printse” 6-dnevnog skipasa, na 6-dnevni skipas koji uključuje ceo ski region 4 Doline iznosi 85 evra.

 

Boravišna taksa: U cenu nije uračunata boravišna taksa koja se plaća direktno na recepcijama izabranih smeštajnih objekata. Odrasli – 2 CHF po osobi dnevno. Deca 6-15 godina – 1 CHF po osobi dnevno. Deca mlađa od 6 godina ne plaćaju boravišnu taksu.

 

Posteljina i peškiri: Ukoliko ne želite da nosite sopstvenu posteljinu i peškire, moraćete da ih rentirate. Renta posteljine staje 18 CHF, a peškira 7 CHF. Naša preporuka je da ipak nosite sopstvenu posteljinu i peškire.

 

Depozit: Depozit za apartmane je neophodno ostaviti pre ulaska u smeštaj i iznosi 300 CHF, odnosno 200 evra po apartmanu, a plaća se gotovinski na recepciji. Ukoliko posedujete deviznu kreditnu karticu, depozit se može regulisati i blokiranjem sredstava na kartice u navedenom iznosu. Depozit se dobija natrag na kraju boravka, prilikom razduživanja apartmana.

 

Završno čišćenje: Apartman je, od strane gostiju, neposredno pre razduživanja, potrebno srediti, očistiti i dovesti u red da bude u stanju kakav je bio pre ulaska. Ukoliko želite za to angažovati službu za čišćenje, moraćete dodatno platiti tu uslugu.

 

NAPOMENA: Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Da postanete novi član udruženja doplata je 10€.

Za ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja agencije SkiBus travel. Organizator putovanja je Turistička agencija SkiBus travel Beograd, Makedonska 28, licenca otp 45/2012.